Discutam cu cineva zilele trecute, omul spunea că nu e deloc mulțumit de actuala clasă politică, plină de hoți. Și i-am zis și eu omului: dintr-o societate curată ca lacrima și concertă, cinstită, onestă, nu are cum să răsară o clasă politică coruptă până în măduva oaselor. Politicul este oglinda poporului. Cum e poporul așa e și politicul, și invers.

Cele mai bune exemple sunt cele două clipuri de mai jos. În primul, oamenii bolnavi erau nevoiți să dea șpagă la medic pentru a nu pierde pensia, un drept cuvenit în urma unei invalidități. În România există pensia pe caz de boală și se pare că multă lume profită de ele în multe moduri: medicii ca să facă rost de sute de mii de euro iar oamenii de rând (unii dintre ei), ca să se pună cu curul pe niște bani care nu li se cuvin. Veți vedea în cel de-al doilea clip cum s-au tăiat mii de pensii pe caz de boală făcute cu acte false.

Păi atunci când cetățenii sunt hoți, și caută să fure cu sau fără acte, cum poate cineva să aibă impresia că se va schimba ceva în România și, peste noapte, politicienii nu vor mai fura? chiar așa de chiori suntem și nu vedem că avem hoția în sânge? De la taximetristul care nu pune casa doar ca să fure, de la medici care vor șpagă ca tu să-ți primești în continuare un drept obținut corect, până la putorile ordinare care s-au săturat de muncă și s-au gândit să-și scoată niște bani gratis de la stat, cu acte false și medici mituiți anual cu câte o pensie. Bă eu pe ăștia i-aș băga la pușcărie pe viață.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.