Home Diverse VIDEO – Ce este travertinul si unde il folosim?

VIDEO – Ce este travertinul si unde il folosim?

247
SHARE

Travertinul este o roca sedimentara poroasa de calcar, in tonuri de la galbui, bej, pana la maro-brun. Placile din travertin sunt folosite ca materiale de constructie, la placatul fatadelor caselor, peretilor interiori, a pardoselilor, teraselor exterioare. Din travertin se mai realizeaza blaturi de bucatarie sau baie, chiuvete/lavoare.

Travertinul este o roca sedimentara poroasa, insa daca se închid porii cu praf de ciment, prin slefuire si lustruire travertinul capata o suprafata la fel de fina ca si marmura. Prin urmare, pentru o mai buna rezistenta, alegeti travertin sub forma chituita si lustruita.

In functie de modul in care se taie blocul putem obtine 2 tipuri de travertin: veincut (de-a lungul venei) sau crosscut (fara venatura). Cel crosscut e de obicei mai ieftin.

Pentru a proteja travertinul impotriva zgarieturilor si a preveni aparitia petelor provocate de infiltrarea apei, grasimi, substante acide aplicati impermeabilizant o data pe an.

Puteti achizitiona travertin din Bacau, din depozitele VINCA sau puteti comanda online travertin la cel mai bun raport calitate-pret din magazinul online Vinca.ro. Iti propunem sa iti amenajezi casa, apartamentul, hotelul, restaurantul sau magazinul cu trepte din travertin, blaturi din travertin, placi si glafuri din travertin. Placile din travertin pot fi taiate de echipa Vinca in functie de dimensiunile dorite, asa cum o cere proiectul. Pentru a te ajuta in alegerea modelului de travertin potrivit, VINCA iti livreaza pana la 5 mostre gratuite.

 

 

Articole Recomandate

Problema hanoracelor… Înainte de Revelion, am dat o tură prin oraș să văd pe la magazine de niște hanorace. Aveam de gând să-mi cumpăr vreo două pentru că pe majoritatea celor pe care le aveam, le murdărisem cu câteva zile...
Conectorul hdd laptop, o componentă ignorată pe nedrept Un conector hard disk laptop reprezintă acea componentă care face legătura între hard disk și placa de bază. Fără această verigă, un hard disk laptop rămâne  doar o biată cutie anostă, care nu pare...
Despre arta de a darui si cadourile personalizate Sa oferi din inima este ceva de-a dreptul nobil si inaltator! Daca toata lumea ar face-o, cu siguranta lumea ar deveni un loc mai bun. Totusi, toate bune pana in ziua in care trebuie sa alegi cuiva un...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.