Cei care și-au făcut un rost în străinătate se plâng mereu de faptul că românii de prin jurul lor sunt foarte aroganți, foarte invidioși, ar face orice să-i sape și s-ar bucura nespus dacă ar avea parte de necazuri. Cu alte cuvinte, în străinătate, românii se mănâncă între ei în loc să formeze o comunitate unită și multă lume se întreabă de ce naiba se întâmplă acest lucru? De ce nici măcar în străinătate nu poate exista unitate? Păi, sincer să fiu, răspunsul este unul destul de simplu: cei care pleacă tot români sunt.

Dacă în țara lor nu sunt uniți, e clar că nici în străinătate nu vor fi. Ați văzut probabil cât de uniți sunt românii în România, se înjură și se porcăie din orice nimic. În clipul de mai jos, badea, Daniel Cimpoeru, se mira de faptul că a întâlnit o româncă pe-acolo pe la el prin Germania care se codea să facă cunoștință, nu prea voia să aibă de-a face cu alți români. Într-un fel eu înțeleg chestia asta. Dacă o fi fost genul de om care a văzut cât de nocivi pot fi unii români din străinătate, probabil nu mai dorește să cunoască sau să ia contact cu niciun alt român în Germania.

Acuma, dacă a evitat întâlnirea din aroganță și din sentimentul de superioritate, e altă discuție. Nici de așa ceva nu m-aș mira foarte tare, doar românul care ajunge să trăiască bine este campion mondial la aroganță, tupeu și nesimțire și la uitat de unde a plecat. Puteți auzi și voi niște povești destul de interesante de-ale lui Daniel Cimpoeru, în clipul de mai jos.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.