Japonia cred că este cu cel puțin 100 de ani în fața Europei și SUA din punct de vedere al tehnologiei, a infrastructurii. După cum știm, în această țară se circulă foarte mult cu trenul, la viteze mai mult decât amețitoare și multă lume se întreabă cum fac japonezii să securizeze acest tip de transport. Transportul cu trenul în Japonia este cel mai sigur din lume, foarte puține accidente se petrec anual în această țară pe șine. Cred că am găsit răspunsul la această întrebare, în clipul de mai jos.

Există de fapt doi conductori care arată cu degetul către fiecare comandă pe care urmează să o manipuleze, către fiecare indicator de pe drum. Astfel, eroarea umană este foarte puțin probabil să apară. Acolo oamenii chiar își iau jobul în serios, nu ca la noi la Severin, unde mecanicii de locomotivă opresc marfarele în câmp, și coboară să-și ia apă de la cișmea. Chiar mi-ar place să trăiesc într-o astfel de țară precum Japonia unde oamenii au un cult al respectului ieșit din comun, unde oamenii sunt foarte serioși, unde tehnologia domnește la orice pas și așa mai departe…

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.