Am putea face multe în țara asta doar dacă am urma exemplele vesticilor. Să copiem ce fac ei. Multă lume se plânge de faptul că în România, poliția își face treaba foarte defectuos, ori nu și-o face deloc.

Într-un fel, e normal să fie așa pentru că în mod voit, poliția este ținută în frâu din punct de vedere al cadrelor. O țară cu prea mulți polițiști nu poate prospere în criminalitate, nu? În fine, să revenim la oile noastre. Modelul britanic deci… Poliția te arestează, te duce la secție și ofițerii au 24 de ore în care te pot acuza, pot face cercetări. Dacă în 24 de ore nu pot face rost de dovezi împotriva ta, sunt obligați să te elibereze. Nu e ca la noi cu arestul „preventiv”, să stai nu știu câte luni la pârnaie cât încearcă ei să facă rost de dovezi. Astfel, am să vă pun mai jos câteva documentare destul de interesante despre poliția din UK pe care eu unul le-am urmărit foarte atent. Mi s-au părut foarte faine.

24 Hours in Police Custody : Series 1 Episode 1 : The Conspiracy to Murder


24 Hours in Police Custody : Series 1 Episode 3 : The Confession of a Paedophile

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.