Cum ziua de 8 martie se apropie cu pași repezi, sunt convins că fiecare bărbat s-a cam gândit așa ce cadou să facă femeilor importante din viața lui: iubită sau soție, mamă, fiică, soră, etc. Ziua Femeii este sărbătorită cu mare fast în România și deși mulți dintre voi veți spune că femeile nu au nevoie de o zi anume în calendar pentru a fi cinstite, măcar niște buchete de flori pentru 8 martie trebuie toată lumea să cumpere. Dar mai dăruim flori de 8 martie? În contextul actual al societății…

Din păcate cam începe să dispară ideea de simbol din societate, materialismul devine din ce în ce mai pregnant și mai supărător. Dacă în urmă cu 10-15 ani toate femeile apreciau niște flori de 8 martie primite, în ziua de azi multe doresc să primească niște cadouri nu neapărat scumpe, dar utile. Florile se ofilesc destul de repede, din păcate. Ei bine, părere mea este că acest trend se poate schimba, cred că orice femeie se poate bucura de niște flori de 8 martie deosebite.

Trebuie să ne adaptăm și noi, bărbații, cerințelor moderne și veți vedea că dacă veți dărui niște flori de 8 martie mai speciale, femeile pretențioase le vor aprecia. Vremurile s-au schimbat și adevărul este că un simplu trandafir oferit simbolic nu prea mai impresionează pe nimeni. Putem însă bucura cu flori, putem însă surprinde cu un aranjament, cu un buchet deosebit. Trebuie să dăruim în continuare flori de 8 martie și să ducem mai departe o tradiție oarecum veche de când lumea.

Sincer să fiu, nu-mi imaginezi un 8 martie din care să lipsească florile. Florile sunt simbolul feminității și vor rămâne probabil pentru totdeauna un etalon al gingășiei și al fericirii. Putem dărui flori femeilor importante din viețile noastre oricând, e clar că nu avem nevoie de 8 martie pentru a face acest lucru în mod expres, însă un motiv în plus de a fi niște domni respectabili nu cred că strică. Și florile dăruite cu această ocazie nu trebuie să fie neapărat scumpe, ci doar interesante…

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.