Maglev. Trenul japonez care circulă cu 500 de kilometri pe oră. WOW, uneori rămâi fără cuvinte pur și simplu. Oare cu câte mii de ani este Japonia în fața noastră? Oare cum la ei se poate face așa ceva și la noi nu se poate nici măcar construi o amărâtă de autostradă care să străbată țara?

Acolo oamenii au construit tot ce era de construit în materie de infrastructură rutieră și au început să dezvolte foarte mult feroviarul pentru că  și-au dat seama de potențial. După cum putem vedea, în clipul de mai jos se circulă cu 500 de kilometri pe oră ceea ce mi se pare cel puțin WOW.

Or să mai treacă ani buni, sute de ani până când mașinile vor circula cu o viteză medie de 500 km/h pe șosea. Nici măcar nu ne putem imagina cu aproximație secolul în care se va ajunge la o asemenea performanță. Trebuie eliminate din start slăbiciunile precum cauciucurile și erorile umane ca să putem avea autoturisme care să circule cu o asemenea viteză, la care orice greșeală este fatală.


E păcat să vezi cum unii se duc înainte, cum unii se bucură de tot ce poate oferi în acest moment tehnologia, iar noi, românii ne întoarcem înapoi înspre Epoca de Piatră. Când un întreg mapamond merge înainte, mergem și noi dar ca racul. La noi trenurile merg cu 50 de kilometri la oră, fac 6 ore pe 350 de kilometri de exemplu, de la Severin la București ceea ce e mai mult decât rușinos. Vă dați seama cum ar fi să te duci de la Severin la București în 40 de minute? Ar fi ceva incredibil…

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.