aparat dentar

România este o țară în care prejudecățile fac legea. Aici contează foarte mult modul în care arăți, corpul tău, fața ta, mașina pe care o conduci, hainele pe care le îmbraci, etc. Trăim într-o țară în care cultul frumosului este dus la extrem și din păcate, acest lucru are la bază o mentalitate precară, învechită, oameni puțin evoluați sau chiar involuați față de generațiile precedente și așa mai departe. Acesta este peisajul românesc din punct de vedere al mentalității, meleaguri unde haina chiar face omul și în care oamenii sunt marginalizați și necăjiți din pricina defectelor fizice.

Simțeam nevoia să scriu un astfel de articol pentru că mergeam pe stradă și am asistat involuntar la o discuție destul de răutăcioasă între niște copii de vreo 10-12 ani. Unul dintre ei avea un aparat dentar și ceilalți făceau mișto de el într-un mod destul de prostesc. Nu știu, parcă și eu am fost copil dar parcă nu am fost educat acasă să fac mișto de defectele celor din jur. Parcă nu eram atât de ghiolban, atât de sălbatic precum copiii din ziua de azi. De-asta am spus și mai devreme faptul că trăim într-o țară în care există și involuție din anumite puncte de vedere.

Categoric NU trebuie să-ți fie rușine sau jenă cu al tău aparat dentar, indiferent cât de răi pot să fie cei din jur cu tine. Nu contează cât costă un aparat dentar, important este ca el să-și facă treaba și să-ți îndrepte dinții. Asta e, unii se nasc cu ei drepți, alții mai au nevoie de mici ajustări, însă acest fapt nu e un capăt de lume. E mai dificil într-adevăr dacă ești copil și trebuie să suporți răutățile unei generații de prost-crescuți, dar asta e. Până la urmă de unde copii educați dacă părinții lor sunt niște needucați la rândul lor? De unde copii serioși când 90% dintre tineri nu folosesc prezervativul și fac copii din greșeală? E clar că nu ai să-ți dai interesul pentru ceva ce nu-ți dorești cu adevărat.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.