Home Diverse Vrei să pleci din țară? Iată cum poți face să iei și...

Vrei să pleci din țară? Iată cum poți face să iei și mobila cu tine

123
SHARE
mobila

De vreo 10 ani a existat și există în continuare un adevărat exod al românilor către Vest, către străinătate. Traiul tot mai greu din România determină mulți români să-și calce pe suflet și să pornească la muncă în țările altora. Din păcate nimeni nu pleacă de bine și cred că toată lumea speră ca peste vreo 15-20 de ani, România să devină o țară care să suporte un trai decent.

Dacă te-ai gândit să-ți faci bagajele și să pleci, nu te speria. Nu ești singurul, nu ești nici primul nici ultimul român care face asta. Statistic vorbind, în lume există undeva la 5 milioane de români. Dacă vrei să te muți complet din țară, din nou, nu te gândi că decizia ta nu este una bună. Fiecare face ce simte și ce crede că-i mai bine pentru el, pentru familia lui, pentru viitor.

În cazul în care te muți definitiv, ori ai găsit o chirie și vrei să iei de-acasă și mobila (lucru care se întâmplă destul de des cu românii care pleacă la muncă în străinătate pe baza contractelor de muncă pe perioadă nedeterminată), trebuie să știi că există companii care se ocupă cu mutări internaționale. În funcție de câtă mobilă ai, alături de lucruri personale, companii precum www.moveout.ro vă vor pune la dispoziție dube de 3.5 tone, camioane de 7.5 tone sau 22 de tone.

Este o idee destul de bună să apelezi la asemenea profesioniști dacă ai pretenția ca mobila și lucrurile tale în general să ajungă intacte la destinație. Deși multă lume optează să mute mobila în străinătate cu ajutorul prietenilor, trebuie precizat că serviciile oferite de firmele de specialitate vin la pachet cu mai multe servicii precum: manipulare, transport, demontare / remontare mobilier, împachetare / despachetare bunuri personale, punere pe poziție si așezare a obiectelor de mobilier în mașină și la destinație, etc. Aceste servicii reușesc să te scutească de foarte multă bătaie de cap.

Ar mai fi varianta să cumperi mobila din străinătate, din orașul în care te muți în chirie dar aici există o mică mare problemă: prețurile la mobilă și electrocasnice în orașe pentru Germania, Franța, Anglia, sunt mai mult decât ridicole. De fapt nu sunt ridicole ci corespunzătoare nivelului de trai.

E mult mai avantajos să-ți transporți acolo tot ce ai nevoie decât să dai mii de euro pentru a cumpăra mobilă. Poate fi și aceasta o soluție dacă ai planuri pe termen mediu și lung cu același oraș din străinătate, însă până să ajungi să-ți faci asemenea planuri, mobila ta de-acasă te va ajuta bine mersi. Costurile de transport vor fi mult mai mici decât altă mobilă nouă.

Tu ce crezi despre ideea asta de a-ți căra mobila cu tine în străinătate? Ai face așa ceva sau ai dori să-ți cumperi alta nouă după primele luni?

 

 

Articole Recomandate

Tendințe ochelari de soare 2018 Confort, sănătate și tendințe: acestea sunt cele trei cuvinte de bază care caracterizează cel mai bine ochelarii de soare în 2018. Ochelarii de soare, cel mai cumpărat accesoriu la nivel mondial, îmbi...
Idei de cadouri de Ziua Îndrăgostiților. Idei pentru EA și pentru EL Sărbătoriți iubirea în fiecare zi, dar pe 14 februarie este oficial ziua voastră, a îndrăgostiților. Fie că alegeți să sărbătoriți Valentine’s Day, fie că alegeți să sărbătoriți ziua în care v-ați cun...
Cum poți să zbori ieftin de la Târgu Mureș? Zborul cu avionul nu mai e demult un lux. Toată lumea își permite să se urce într-o aeronavă și să viziteze străinătatea. Nu mai există bariere, nu mai există costuri exagerate pentru acest serviciu d...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here