Astăzi o să vorbim despre rap-ul irlandez și despre Mc Lynchy. Nu știu voi dacă ați auzit despre acest „gen muzical”, însă mie îmi place foarte mult mai ales în ideea în care discutăm despre improvizație. Întotdeauna mi-au plăcut artiștii adevărați, nu cei care se descurcă minunat cu playback-ul. Mc Lynchy din clipurile de mai jos m-a impresionat destul de mult. Tânăr, adolescent, are darul cuvintelor și reușește să le adune într-un stil muzical capabil să te facă să dai replay la videoclip.


Mc Lynchy nu este singurul care face chestia asta prin Irlanda, mai amintim aici pe Mc Pat Flynn care pare să fi avut acces la aceeași cutiuță cu talent la care a avut acces și Mc Lynchy. Aceiași stil, aceleași vorbe doar că puse într-o formă mult mai personală. Discutăm despre două persoane diferite totuși. Mai jos aveți un clip de-al lui Mc Lynchy, ca să vă faceți o idee despre ce vorbesc aici. Clipul a adunat în câțiva ani peste 2 milioane de vizualizări ceea ce e mai mult decât ok pentru o țară precum Irlanda și pentru un stil muzical oarecum nou.

Mi-ar place să văd acest stil și în România întrucât cunosc foarte mulți tineri capabili să cânte așa ceva, adică să facă rime pe loc și chestii de genul. Poate chiar o să avem și noi în viitorul apropiat distracții de genul pentru că există potențial. Știu că mulți dintre voi veți spune că e nevoie de multă educație și exercițiu pentru a face așa ceva și sunt de acord, însă nu toți tinerii din România sunt mari amatori de stat la scară până la 2 noaptea la spart de semințe și chestii de genul. Există și tineri care au înclinație pentru așa ceva și cărora le palce și cartea.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.