Home Diverse Strategiile pentru social media – ce dezavantaje prezinta lipsa acestora in cadrul...

Strategiile pentru social media – ce dezavantaje prezinta lipsa acestora in cadrul unei companii

1528
social media

Pentru recunoasterea afacerii tale pe piata, strategiile de Social Media Marketing sunt extrem de importante. Atat neimplementate, cat si aplicate gresit, iti pot aduce dezavantaje atunci cand vine vorba despre promovarea afacerii tale in mediul online.

Este adevarat ca exista numeroase experimente Social media, bazate de altfel pe intentii destul de bune. Cu toate acestea, acolo unde nu se implementeaza o strategie reala, promovarea si mesajul pe care doreste sa il transmita respectiva companie sunt indreptate in directii diferite. Iata cum incep sa mearga lucrurile in jos.

Daca vei realiza o cautare pe Google acum dupa sintagma esecuri in Social Media, ai ramane surprins care sunt motivele pentru care promovarea online pe aceste retele nu ofera rezultate satisfacatoare. Este vorba in general despre acele companii ce lanseaza hashtag-uri controversate sau a celor care distribuie continut irelevant sau nepotrivit in anumite situatii.

O agentie de optimizare SEO insa detine atat experienta, cat si cunostintele necesare pentru a evita sa te numeri printre aceste companii care au esuat. Astfel, de preferat este ca implementarea strategiei Social Media sa fie realizata de specialisti ce au determinate obiective clare, dar mai ales cuantificabile, precum sunt expertii agentiei E-Advertising.

Care este modul in care E-Advertising aplica strategiile Social Media si cum functioneaza aceste servicii?

Inainte de a incepe aplicarea propriu zisa a unor strategii Social Media, se impune realizarea unui audit special care vizeaza eforturile necesare pentru a obtine rezultate in aceasta directie. De asemenea, realizarea auditului cu privire la competitorii care exista in acelasi sector este necesara pentru a gasi cele mai bune solutii pentru a-i putea depasi.

Dupa ce se cunosc toate aceste date, se poate realiza o strategie cat mai eficienta, ideala pentru a reda companiei obiectivele reale ce trebuie urmate in vederea obtinerii rezultatelor scontate prin eforturile Social Media – atingerea urmatorului nivel.

Desi pare un plan de lucru simplu, in realitate acesta ofera rezultate deosebite dar numai in conditiile in care este urmat in conformitate, indiferent ca este vorba despre o afacere de proportii, despre un magazin online sau un portal de stiri.

Exista o serie de componente pe care trebuie sa le includa un audit pentru social media. Iata ce au in vedere cei de la E-Advertising in aceasta privinta: clientii, alegerea unei platforme de Social Media, alegerea celor mai relevante subiecte pentru continut, intocmirea unui calendar ce priveste editarea si publicarea acestuia, integrarea web-site-ului si a e-mail-ului, implicarea celor ce detin cunostintele necesare pentru implementare si cea a clientilor, setarea pixelilor, dar si realizarea de promotii, alaturi de analize, statistici si obiective precise.

Strategiile Social Media – solutia pentru atragerea clientilor si promovarea afacerii

Este necesar ajutorul unei agentii de optimizare SEO atunci cand vine vorba despre implementarea strategiilor mai sus mentionate pentru a putea atrage clientii pe platformele cele mai active, promovand astfel afacerea.

Ti s-a intamplat vreodata sa accesezi un site, sa vezi un anume produs si dupa ce ai iesit de pe acesta sa iti afiseze pe reteaua Facebook intocmai respectivul produs printr-un anunt? Interesanta strategie, nu-i asa? Gandeste-te cat de avantajos ar fi ca si afacerea ta sa beneficieze de aceasta. Iata deci unul dintre motivele pentru care ai nevoie de serviciile unei astfel de agentii. Te poti promova si pentru cei care ti-au vizitat site-ul insa nu au cumparat nimic de la tine cand au iesit.

Poti lua masurile potrivite atat in aceasta privinta, dar si in ceea ce vizeaza diverse neajunsuri ale afacerii tale. Acceseaza pagina e-advertising.co pentru a afla mai multe detalii despre domeniul SEO si tot ce implica acesta, dar mai ales cum te poate ajuta sa iti promovezi in mod eficient afacerea.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.