Home Diverse Cumpărare vs. închiriere – ce tendinţe definesc trendurile actuale pe piaţa imobiliară

Cumpărare vs. închiriere – ce tendinţe definesc trendurile actuale pe piaţa imobiliară

63
SHARE

Într-o simplă comparaţie între închiriere şi cumpărare se pare că în rândul românilor predomină simţul proprietăţii, întrucât pe piaţă 90% dintre aceştia sunt proprietari. Cu toate acestea, nici închirierile nu sunt de ignorat, având în vedere avantajele pe care le prezintă.

Conform statisticilor oferite de portalul online compariimobiliare.ro descoperim că în ambele cazuri piaţa imobiliară a anului 2017 este una vastă. Miile de anunţuri denotă clar că ambele categorii sunt la mare căutare. Iată şi câteva tendinţe şi repere în ceea ce priveşte categoria de garsoniere de inchiriat.

Avantajele închirierilor

În primă fază, închirierea vine ca urmare a unei relocări. În astfel de cazuri sunt în mod special cei ce vin din provincie, studenţii/elevii şi nu în cele din urmă cei care îşi schimbă job-ul şi implicit locaţia acestuia. Sunt oameni la început de drum, care apreciază în primul rând, marea de opţiuni ale marilor oraşe. Aşa că se explică şi nevoia de chirie, însă nu la modul exagerat. Dacă vor locui singuri, atunci vor dori mai degrabă un spaţiu de genul garsonierelor.

Avantajul pe care îl reprezintă închirierea se referă la relaxarea de a nu avea povara ratelor. Plata chiriilor este una desigur mai mică şi nu implică un angajament pe termen lung, cu riscuri financiare. Dacă punem la socoteală şi ceea ce ţine de intimitatea de care au parte chiriaşii, în rândul studenţilor spre exemplu aprecierea acestei opţiuni este cu atat mai mare. Dacă în apartamente de două sau mai multe camere împart chiria, dacă în cămine împart camera cu alţii, într-o garsonieră au cele mai multe şanse de a locui singuri. Spaţiul privat este definit în adevăratul său sens.

Avantajele garsonierelor

Raportat la familii sau mai multe persoane, o garsonieră ar putea da bătăi de cap în ceea ce priveşte delimitarea spaţiilor pentru a fi folosite la comun. De aceea, cei care optează pentru astfel de închirieri sunt de regulă din categoria studenţilor, familiilor fără copii sau maximum de 3 membri. Deşi nu este exclus ca şi alte categorii de interesaţi să opteze pentru astfel de închirieri, marea lor majoritate sunt cei care pun preţ şi pe spaţiu mai restrâns, însă şi pe intimitate totodată.

Ca şi avantaje se numără resursa financiară percepută, adică chiria. Şi întreţinerea este una mai mică când vine vorba de o garsonieră. Raportat la consum de orice fel, pentru o suprafaţă mai mică desigur că valorile sunt mai scăzute. Cu toate acestea, garsoniera închiriată nu este lipsită de confort.

În stil modern, pe piaţa închirierilor din România se observă un puternic accent pe calitate şi confort. Dacă nu este posibilă închirierea unei garsoniere recent construită, atunci cel puţin să fie un spaţiu amenajat modern şi eficient – practic este o cerinţă absolută.

Conform experţilor imobiliari de la Compari Imobiliare, piaţa de închirieri se menţine una activă, mai cu seamă în perioade precum acestea, la început de an şcolar sau de an studenţesc. Pentru cei interesaţi, portalul compariimobiliare.ro deţine anunţuri de închirieri pentru orice oraş din ţară.

site: ziuadecj.realitatea.net

Articole Recomandate

Care sunt cele mai puternice zodii? Cele 12 zodii ale horoscopului se disting prin diferite particularități, prin dorințe și aptitudini caracteristice fiecărui individ în funcție de data nașterii. Citind zodiacul în fiecare zi, putem de...
Strategiile pentru social media – ce dezavantaje prezinta lipsa acestora in cadr... Pentru recunoasterea afacerii tale pe piata, strategiile de Social Media Marketing sunt extrem de importante. Atat neimplementate, cat si aplicate gresit, iti pot aduce dezavantaje atunci cand vine vo...
4 motive să cumperi scule pneumatice profesionale de pe net Internetul a evoluat destul de mult în ultimii ani și a devenit un suport magnific pentru magazine, pentru comerț în general. Unul dintre cele mai mari avantaje ale internetului este faptul că a încep...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here