Botezul, alături de nuntă reprezintă unul dintre evenimentele unice din viața fiecăruia: atunci când ne unim destinele cu femeia visurilor noastre și atunci când aducem pe lume sânge din sângele nostru. După ce aducem un copil pe lume este necesar botezul, o taină a Bisericii Ortodoxe Române veche de mii de ani prin care copilul se purifică de Păcatul Strămoșesc. Fiind un eveniment atât de important, are nevoie de o imortalizare de calitate, are nevoie de un fotograf serios. Vom discuta în cele ce urmează cum trebuie tocmit un fotograf pentru botez. Nimic complicat, doar logic.

Cu trebuie tocmit un fotograf pentru botez?

În primul rând trebuie să alegi un fotograf serios. Discutam în articolele trecute despre faptul că în ultimii ani numai cine nu a vrut nu s-a făcut camionagiu sau fotograf. Sunt două meserii destul de bănoase la care poate accede oricine chiar dacă nu are vocație/talent pentru așa ceva. Un fotograf talentat va știi să facă din fiecare cadru o artă, așa că trebuie să fii foarte atent. Alege un fotograf abia după ce vezi portofoliul online. Gabriel Comănescu ar fi un bun exemplu în acest sens. Omul nu este genul acela de profesionist devenit fotograf la apelul bocancilor, din contră.

În al doilea rând, trebuie să tocmești din timp. Dacă ai pretenția la un profesionist desăvârșit la botez trebuie să vorbești cu el din timp. De ce? Pentru că mai mult ca sigur va fi mai mult decât aglomerat. Orice profesionist este aglomerat, orice profesionist are de lucru non stop pentru că toată lumea își dorește calitate, mai ales în acest domeniu. Așadar, dacă ai de gând să tocmești un fotograf pentru botez precum Gabriel Comănescu, ia legătura cu cel puțin 6 luni înainte Atunci când faci rezervarea pentru biserică ar fi ideal să faci înțelegerea și cu un fotograf pentru botez.

Despre bani, nu vă speriați. La botez nu sunt tarife atât de mari precum la nuntă întrucât discutăm despre alt tip de ceremonie care nu durează atât de mult și care nu te ține ocupat o zi întreagă, de dimineața până noaptea. Cu siguranță banii nu vor fi o problemă în acest caz.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.