Home Diverse De ce sunt bune activitățile de team building?

De ce sunt bune activitățile de team building?

759

Cu toții am auzit despre acest conceput modern numit activități team building însă mulți dintre noi, cei care avem un business, suntem destul de sceptici referitor la rezultatele pe care le are. Se face team building pentru angajați mai mult, ei sunt cei care trebuie să formeze o echipă închegată capabilă să aducă productivitate și profit companiei în care lucrează.

În străinătate se înțelege perfect acest concept și se investește masiv în el. În România, din păcate firmele nu prea vor să-și schimbe obiceiurile.

Mulți dintre voi, cei care lucrați la privat o să confirmați faptul că există foarte mult stres la locul de muncă. Mulți ați și plecat din pricina tensiunilor cu alți angajați/colegi de muncă ori șefi. Străinii au înțeles că pot apărea conflicte între oameni care nu se cunosc și au combătut acest fenomen prin intermediul unor activități team building. Se iese în oraș, se iese la suc, la film, la bowling, la o bere, se merge în vacanță la munte în sesiuni de team building. Se petrece timp împreună într-un cadru detensionat care nu are legătură cu locul de muncă. Oamenii au timp să se cunoască mai bine și să lege prietenii, prietenii care vor fi benefice atunci când vor avea de colaborat pe plan profesional.

Patronii români se feresc să investească în lucruri ce nu aduc profit dar au de obicei o viziune destul de îngustă. De-asta se pleacă din companiile românești ca pe bandă rulantă, zici că-i ceva gară prin anumite birouri. Oamenii au obiceiul să plece din locurile în care nu se simt bine, în care nu se simt apreciați sau unde apar des conflicte din pricina colegilor sau a șefilor. Greu de tot să convingi un patron român de faptul că o echipă unită, compusă din oameni care se simt bine la locul de muncă va fi mai productivă și că, de fapt, un team building pentru angajați este tot un fel de investiție, dar pe termen ceva mai lung. Și patronii români dacă investesc vor amortizare + profit în secunda doi…

Dar cine știe, poate că mentalitățile se vor schimba în viitorul apropiat…

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.