Foarte multă lume are o problemă cu țiganii în România. Uneori pe bună dreptate, alteori doar din cauza rasismului. În fine, nu despre asta vom discuta în cele ce urmează ci despre clipul lui Răzvan Anghelescu în care a luat un interviu unui cetățean de etnie rromă, interviu care pe mine unul m-a uimit într-o anumită măsură și m-a făcut să văd și răutatea ce zace în români, nu doar nesimțirea care zace în țigani. Clipul ăsta m-a făcut să mă gândesc pentru prima dată dacă nu cumva tot noi, românii suntem de vină pentru modul în care au ajuns țiganii astăzi, dacă nu cumva din cauza răutății și a indiferenței, a egoismului nostru ei au ajuns astăzi să fie cum sunt.

Să revenim la clipul lui Răzvan… Îl aveți mai jos și ar fi indicat să-l urmăriți înainte să vă dați cu părerea și sper să nu veniși cu comentarii rasiste doar așa, că nu vă plac vouă țiganii. Repet, nici eu nu am o părere bună despre ei dar aș vrea să fim un pic civilizați. Tipul care vorbește în fața camerei se vede că este analfabet. Se exprimă greu, nu-și găsește cuvintele dar are dreptate în tot ce spune.


Omul chiar dacă este țigan, are suflet și minte, gândește în felul lui oarecum analfabet dar scoate la iveală o latură la care nu mulți români s-ar fi gândit. Nu poți să ai pretenția să ai țigani civilizați dacă ei de mici sunt primiți cu ură și cu ostilitate de către cei din jur. Desigur, părinții lor fac anumite treburi cu care noi suntem de acord dar atunci când vine vorba despre școală, lucrurile ar trebui să stea un pic altfel.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.