Discutam ieri cu un amic despre becuri, cumpărase o lustră și se gândea ce fel de becuri să aleagă. I-am recomandat niște becuri cu LED care costau în jur de 25 de lei/bucata și mi-a zis că nu sunt sănătos la cap. Cum să dea 25 de lei pe un bec, adică 100 de lei pe 4 becuri câte erau necesare lustrei respective? Ei bine, fraților, haideți să discutăm un pic despre această tehnologie a becurilor cu LED pentru că am impresia uneori că românii nu se vor schimba niciodată. Tot cele mai ieftine lucruri vor dori să le cumpere din magazine, cu toate că sunt și cele mai proaste. Din punctul meu de vedere, becurile cu LED nu sunt deloc scumpe și am 3 motive să cred treaba asta. Destul de logice zic.

3 motive pentru care becurile cu LED nu sunt scumpe

  1. Becurile cu LED consumă mai puțin. Atunci când ai un bec LED care consumă 10w să zicem, nu un halogen de 25w, clar o să consumi mai puțin curent electric pe termen mediu și lung. O să-ți recuperezi destul de rapid investiția pe care o faci la achiziția becului.
  2. Becurile cu LED sunt mai rezistente. Deci, automat o să fie mai ieftine pentru că le vei schimba mai rar. Becurile cu LED nu au obiceiul să se ardă precum becurile obișnuite. Degeaba dai 10 lei pe un bec dacă ți se ard câte 3 pe lună sau ceva de genul. Becurile cu LED în schimb nu prea se ard.
  3. Becurile cu LED sunt mai puternice. Fiind mai puternice, fiind o lumină mai utilă, nu o să mai ai nevoie să montezi să zicem 4 becuri într-o lustră. O să montezi automat dor două sau trei. Costul se va compensa de la sine, nu cred că e nevoie de vreo matematică specială aici.

Acestea sunt cele mai importante 3 motive pentru care consider că becurile cu LED nu sunt scumpe. Desigur, comparativ cu celelalte soluții existente pe piață așa par dar dacă analizezi în ansamblu…

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.