În România există foarte puțini antreprenori care fac afaceri în adevăratul sens al cuvântului în străinătate. Acești oameni nu prea ajung în lumina reflectoarelor sau pe ecranele televiziunilor, întrucât sunt destul de ocupați. Nu au timp de interviuri sau de can-can. Nu știu câți dintre voi ați auzit despre Gabriel Comănescu, însă el este unul dintre acești antreprenori, milionari români care face business la un nivel superior în străinătate. Cu petrol. Afacerile cu petrol nu sunt pentru oricine, trebuie să ai în spate foarte multă experiență în antreprenoriat ca să te poți lansa în împrumuturi de milioane de euro precum Comănescu, să poți exploata petrol și gaze naturale prin Tunisia.

Cred că acești oameni precum Gabriel Valentin Comănescu Grup Servicii Petroliere ar trebui prezentați mai des măcar în mass-media. Sunt sigur că aceștia sunt oameni de la care putem învăța multe lucruri legate de antreprenorialul de rang înalt. Un om cu asemenea experiență, despre care știm că a făcut afaceri cu Rusia, despre care știm că a început business-ul cu produse petroliere la granița anilor 2000, mai mult ca sigur ne poate ajuta să ne dezvoltăm dacă avem de gând să ajungem departe cu micile noastre afaceri. E bine să le ascultăm poveștile acestor oameni pentru că mai mult ca sigur sunt mai mult decât interesante. Sunt oameni deja căliți pe piețele din țară și din lume și cred că au suficientă experiență cât să ne facă să ne întoarcem privirea asupra lor.

Gabriel Valentin Comănescu nu este un exemplu de urmat doar pentru cei care au de gând să pornească un business doar pe nișa produselor petroliere. Nici vorbă, oricine se poate bucura de sfaturile pe care acesta le oferă prin intermediul interviurilor. Până la un anumit punct, antreprenoriatul este una și aceeași disciplină, ideile de bază sunt aceleași. Sunt convins că acest Gabriel Comănescu poate inspira mulți tineri într-o carieră business de succes indiferent de nișa aleasă. Păcat însă că auzim foarte rar de exemple pozitive, țara asta are obiceiul să adusă mereu în prim plan doar negativisme care nu folosesc niciodată la nimic bun.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.