Aveți mai jos unul dintre cele mai interesante interviuri cu personalități politice ale lumii pe care l-am văzut vreodată. În prim plan, Președintele statului Filipine,  Duterte, ne vorbește despre interesele acestei țări, despre cum pare realitatea după ce primești informații clasificate în momentul în care devii Președinte  și nu în ultimul rând, despre terorism.

Cei care nu cunoașteți, Filipinele se confruntă mai nou cu ISIS și cu traficanții de droguri. Prin intermediul acestui trafic de droguri făcut în Filipine este susținută financiar gruparea teroristă Statul Islamic. Duterte are o soluție foarte bună prin intermediul căreia să pună capăt atât terorismului cât și traficului de droguri: toleranță zero. Cei care vor fi prinși cu trafic de droguri vor fi împușcați pe loc dacă opun rezistență, la fel și cu terorismul. Pentru prima dată în istorie, Filipinele se confruntă cu atacuri teroriste marca ISIS și îmi place atitudinea acestui Duterte.

Întrebarea mea este de unde luăm și noi unul? Nu putem oare să-l clonăm, să-i înfigem în suflet patriotism românesc, să-l învățăm limba română și să-l punem Președinte în România? Așa, măcar am fi siguri că Președintele acestei țări ține cu poporul, nu este o simplă marionetă a forțelor străine care au interese în această țară, interese mai importante decât cetățenii bineînțeles.


Pentru mine, interviul de 23 de minute cu Președintele arhipelagului Filipine a fost ceva extraordinar. Am văzut pentru prima dată cum ar trebui să arate un șef de stat și cum ar trebui el să se poziționeze mereu astfel încât să atragă avantaje pentru locuitorii țării sale, pentru oamenii care l-au votat. A vorbit și despre China, despre relațiile pe care ar trebui să le aibă cu această țară. Mie unul, Duterte mi-a plăcut. Sper să vă placă și vouă.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.