Home Diverse Cum să ai grijă de peruca ta din păr natural

Cum să ai grijă de peruca ta din păr natural

1195
SHARE

Ți-ai ales o perucă, ai venit cu ea acasă și de-abia aștepți să o porți. O perucă din păr natural este o investiție și te sfătuiesc să o păstrezi cât mai bine. Iată cum poți face asta:

Cum să îți fixezi peruca 

  • îți pieptani părul și ți-l prinzi la spre ceafă cu agrafe, să fie cât mai plat;
  • reglezi benzile din interior ale perucii după dimensiunile capului tău;
  • așezi peste păr plasa (fileul); ai grijă ca urechile să fie în afara plasei;
  • tragi peruca pe cap și o potrivești;
  • piepteni ușor, cu un pieptane cu dinți rari.

Cum păstrezi peruca când nu o porți

Cel mai bine e ca peruca ta să stea cât timp nu este folosită pe un suport sferic/ stativ. În felul acesta își păstrează forma.

Cum speli peruca

Pentru spălarea perucii poți folosi orice șampon sau masca de păr care NU conține sare sau sulf pentru a nu usca părul în exces. Se găsesc și produse speciale pentru spălarea și îngrijirea perucilor.

Periaza și descurcă cu grijă peruca înainte de spălare. Într-un lighean pune apă călduță și șampon. Clateste-o cu delicatețe. După ce o limpezești, pune în lighean altă apă călduță și balsam sau mască de păr. Lasă peruca pentru 10 – 20 de minute, apoi clateste-o superficial.

Nu spălați peruca sub jet de apă și nu o periați cât timp este udă.Îți recomand să o lași pe stativ să se usuce, dar dacă te grăbești, poți să o usuci și cu foenul, de preferat cu aer rece/călduț.

Este recomandată spălarea perucii la aproximativ 10-14 purtări.

Dacă vrei să achiziționezi online accesorii pentru peruca ta, aruncă o privire aici: http://www.belher.ro/228-accesorii-peruci

Coafarea si vopsirea perucii din păr natural

Majoritatea perucilor din păr natural sunt realizate din păr provenit din China, Europa, India și Indonezia. În general, părul uman folosit la perucile naturale poate fi împărțit în două categorii: păr brut (Remy) și păr prelucrat (Non-Remy). Părul Remy este de cea mai bună calitate, este foarte rezistent, poate fi vopsit, încălzit (ondulat sau îndreptat), stilizat, spălat și tratat ca propriul păr natural. Prin urmare, și pentru perucă se aplică aceleași reguli de prevenție a deteriorării părului: nu folosi foarte des placa de păr și ondulatorul și încearcă să eviți produsele de styling pline de substanțe chimice.

Nu se recomandă decolorarea perucii, iar dacă vrei o culoare mai puternică, alege maxim două nuanțe mai închise. În caz contrar, la fel ca în cazul părului tău natural, peruca se va deteriora, își va pierde luciul.

 

Dacă vrei să afli mai multe informații despre peruci, îți recomand să urmărești tutorialul video realizat de Laura Musuroaea: https://youtu.be/jApd-EHD-xc

Articole Recomandate

VIDEO – Ce este travertinul si unde il folosim? Travertinul este o roca sedimentara poroasa de calcar, in tonuri de la galbui, bej, pana la maro-brun. Placile din travertin sunt folosite ca materiale de constructie, la placatul fatadelor caselor, p...
3 sfaturi pentru cei care doresc să investească în Ethereum multă lume dorește să investească în ea la ora actuală. Este mai ieftină decât Bitcoin și are șanse mai mari să crească decât cea mai veche monedă virtuală din lume. Dacă doriți și voi să investiți în...
Alb, roșu, roz sau galben? Care buchet de trandafiri va impresiona cel mai tare?... Femeile adoră trandafirii, adoră să primească atenție, adoră să vadă că cineva se gândește la ele într-un mod cu totul special. Nu e nimic ciudat legat de acest aspect, cred că tuturor ne place să ne ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here