Home Diverse Cum să ai grijă de peruca ta din păr natural

Cum să ai grijă de peruca ta din păr natural

308
SHARE

Ți-ai ales o perucă, ai venit cu ea acasă și de-abia aștepți să o porți. O perucă din păr natural este o investiție și te sfătuiesc să o păstrezi cât mai bine. Iată cum poți face asta:

Cum să îți fixezi peruca 

  • îți pieptani părul și ți-l prinzi la spre ceafă cu agrafe, să fie cât mai plat;
  • reglezi benzile din interior ale perucii după dimensiunile capului tău;
  • așezi peste păr plasa (fileul); ai grijă ca urechile să fie în afara plasei;
  • tragi peruca pe cap și o potrivești;
  • piepteni ușor, cu un pieptane cu dinți rari.

Cum păstrezi peruca când nu o porți

Cel mai bine e ca peruca ta să stea cât timp nu este folosită pe un suport sferic/ stativ. În felul acesta își păstrează forma.

Cum speli peruca

Pentru spălarea perucii poți folosi orice șampon sau masca de păr care NU conține sare sau sulf pentru a nu usca părul în exces. Se găsesc și produse speciale pentru spălarea și îngrijirea perucilor.

Periaza și descurcă cu grijă peruca înainte de spălare. Într-un lighean pune apă călduță și șampon. Clateste-o cu delicatețe. După ce o limpezești, pune în lighean altă apă călduță și balsam sau mască de păr. Lasă peruca pentru 10 – 20 de minute, apoi clateste-o superficial.

Nu spălați peruca sub jet de apă și nu o periați cât timp este udă.Îți recomand să o lași pe stativ să se usuce, dar dacă te grăbești, poți să o usuci și cu foenul, de preferat cu aer rece/călduț.

Este recomandată spălarea perucii la aproximativ 10-14 purtări.

Dacă vrei să achiziționezi online accesorii pentru peruca ta, aruncă o privire aici: http://www.belher.ro/228-accesorii-peruci

Coafarea si vopsirea perucii din păr natural

Majoritatea perucilor din păr natural sunt realizate din păr provenit din China, Europa, India și Indonezia. În general, părul uman folosit la perucile naturale poate fi împărțit în două categorii: păr brut (Remy) și păr prelucrat (Non-Remy). Părul Remy este de cea mai bună calitate, este foarte rezistent, poate fi vopsit, încălzit (ondulat sau îndreptat), stilizat, spălat și tratat ca propriul păr natural. Prin urmare, și pentru perucă se aplică aceleași reguli de prevenție a deteriorării părului: nu folosi foarte des placa de păr și ondulatorul și încearcă să eviți produsele de styling pline de substanțe chimice.

Nu se recomandă decolorarea perucii, iar dacă vrei o culoare mai puternică, alege maxim două nuanțe mai închise. În caz contrar, la fel ca în cazul părului tău natural, peruca se va deteriora, își va pierde luciul.

 

Dacă vrei să afli mai multe informații despre peruci, îți recomand să urmărești tutorialul video realizat de Laura Musuroaea: https://youtu.be/jApd-EHD-xc

Articole Recomandate

VandImaginatie.ro – cele mai bune servicii content writing în limba română... Da fraților, am dat startul acestui proiect, în sfârșit. Am lucrat la site-ul vandimaginatie.ro de ceva timp vreme și chiar dacă nu a ieșit 100% ce mi-am dorit, sunt mulțumit. Este un portal prin inte...
De ce beneficii te bucuri ca model la Luxury Studio? Orice tanara ambitioasa viseaza sa isi faca o cariera in videochat. Este un domeniu de activitate infloritor, care promite numai avantaje pentru fete. Mai ales in tara noastra acesta a cunoscut o popu...
Merită investiția în case din lemn? Ca orice tânăr din țara asta care se apropie de 30 de ani și se gândește să se așeze la casa lui, am început evident prin a-mi căuta un acoperiș deasupra capului. Destul de dificil de găsit de altfel ...

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here