Vremurile pe care le trăim sunt destul de înrădăcinate în tehnologie iar minunea secolului 21, internetul, pare să aducă din ce în ce mai multe avantaje pe măsură ce evoluăm ca societate. Evident, internetul poate să fie un lucru foarte bun și pentru școlile de șoferi ori pentru instructorii auto autorizați care încă mai practică această meserie oarecum independent.

Dacă în București școlile de șoferi sau instructorii auto autorizați iau foarte în serios ideea de prezență online, în orașele mici de provincie nu se întâmplă acest lucru din păcate. Există școli de șoferi care nu au nici măcar o pagină web, ce să mai zicem de înscriere în portaluri specializate precum acest website. Cei din provincie din păcate nu-și dau seama cât de mult bine le poate face prezența în mediul online așa că în cele ce urmează vom scoate în evidența aceste beneficii.

Care sunt beneficiile prezenței online pentru un instructor auto autorizat/școală de șoferi

  • Reușesc să recruteze mai mulți elevi. De când lumea, școlile de șoferi au funcționat în baza a două mari surse de recrutare: recomandarea și vadul comercial. Mediul online este din ce în ce mai conectat de noi și e clar că poate să vândă. Prezența online poate aduce elevi noi în baza unui simplu search pe Google, ori prin intermediul portalurile specializate.
  • Reușesc să își formeze o imagine clară. Știm cu toții că mediul școlilor de șoferi e plin de cârcotași. Dacă o să vrei să te duci să faci școala într-un loc, imposibil să nu-ți spună cineva ceva de genul „Nu te duce la ăia că sunt neserioși, că uite a fost a lui cutare și…”. Mediul online poate să ofere un feedback destul de real și serios, poți pune capăt bârfelor și vorbelor venite din partea unor oameni prost informați sau de-a dreptul răutăcioși.

Așadar, aceste școli de șoferi care nu vor neglija prezența online, vor avea destul de mult de câștigat în viitorul nu foarte îndepărtat. Cei care vor apuca să-și facă din timp o reputație și o prezență bună online, vor fi cei care vor reuși să atragă cei mai mulți elevi.

După cum știm, în România tinerii merg în școală de la 18 ani, primesc mașină tot de la 18 ani din partea părinților așa domeniul acesta al școlilor de șoferi clar se va dezvolta destul de mult în viitor. Școlile de șoferi vor avea de recrutat tineri care deja stau cu nasul în internet de dimineața până noaptea și sunt sigur că le va fi mult mai simplu să o facă dacă vor avea prezență online.

Dacă ești instructor auto autorizat și lucrezi independent sau dacă deții o școală de șoferi, gândește-te la viitor și încearcă să-ți imaginezi acest mic business peste vreo 10 ani. Crezi că se va putea dezvolta așa, oarecum izolat de nou, de tehnologie, de internet? Încearcă pe cât posibil să interconectezi această afacere la mediul online încă de acum și vei avea numai de câștigat.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.