Am văzut azi la cineva pe Facebook un link cu muzică „de vară” sau „de concediu” mai bine zis. Am dat play, curios fiind mai ales că am văzut titlul grecesc și când colo, ditamai maneaua frate. Piesa se numește Το Τραγούδι Του Καιρού 2017 – Happy Day și o aveți și voi în articol, ceva mai jos. Deci zici că e o manea trasă la indigo din punct de vedere instrumental. Inevitabil, întrebarea mea este următoarea: cine a copiat pe cine? Noi pe greci și astfel a apărut maneaua ori grecii pe noi, reușind să ducă într-o cultură veche de mii de ani, muzica țigănească plină de analfabetism și kitsch?

Bine, noi nu prea știm ce zic ei prin piesă ca să ne facem o idee dacă este manea sau nu, dar sigur seamănă cu instrumentalele folosite de Adrian Minune. Cine a copiat pe cine frate? Și unde e manelistul care să facă repede o piesă după acest instrumental pe care să-l numească COVER? Că așa e în România, când suntem prea proști și prea hoți, furăm ceva apoi ne folosim de legea COVER-ului.

Cert este că așa, sună bine de tot piesa. Dacă aș asculta așa ceva pe plajele din Grecia nu m-ar deranja. De fapt foarte multă lume nu are o problemă cu maneaua în sine din punct de vedere al instrumentalului sau al ritmului, oamenii au o problemă cu acele versuri analfabete, infantile și pline de prostie. Să te lauzi cu banii, cu femeile, să creezi conceptul de „dușmani” te duce un pic către primitivism, nu către evoluție și societate normală, părerea mea bineînțeles. Vă las să ascultați piesa HAPPY DAY, în speranța că veți avea chiar o zi frumoasă și veselă din pricina ei.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.