Cu toții ne aducem aminte de primul calculator. Pentru mulți dintre noi, acest prim calculator a venit după anii 2000, însă asta nu înseamnă că înainte de 2000 nu au existat istorii importante legate de acest domeniu. De exemplu, în clipul de mai jos vine tocmai din 1984 când oamenii începeau să cunoască tot mai multe lucruri despre internet și despre folosirea calculatoarelor personale. Chiar dacă 1984 înseamnă de fapt peste 30 de ani, existau și atunci foarte multe lucruri la care puteai folosi acele calculatoare considerate de mulți acum primitive. La ce erau bune atunci? Ei bine, oamenii le foloseau pentru a trimite e-mailuri, pentru a scrie scrisori pe care ulterior să le imprime la imprimanta matriceală, reușeau să-și țină socotelile casei cu ajutorul softurilor sau să se informeze în legătură cu ultimele știri răspândite pe un oarecare internet incipient, bazat pe linia telefonică.

Aveți în clipul de mai sus un asemenea exemplu, de oameni care foloseau în anii 1980 calculatoare personale. Cu timpul, tehnologia a evoluat și am ajuns astăzi să ajungem într-un punct pe care nimeni nu și l-ar fi imaginat în urmă cu peste 30 de ani, atunci când industria calculatoarelor personale era încă la început. Curios și unde anume se va ajunge peste încă 30 de ani pentru că mai mult ca sigur vom trăi și ne vom aduce aminte de aceste vremuri, și de faptul cum consideram noi calculatoarele anilor 80 primitive când eram tineri. În fine, cine știe dacă va mai fi planeta asta peste încă 30 de ani la cum au evoluat vremurile.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.