Home Diverse Vrei să lucrezi la videochat? Iată cum alegi studioul perfect

Vrei să lucrezi la videochat? Iată cum alegi studioul perfect

961
0
videochat

Să lucrezi la videochat într-o țară precum România nu mai e demult un lucru straniu. În ultimii 10 ani industria videochatului s-a dezvoltat foarte mult și au început să apară din ce în ce mai multe studiouri. Cu cât au început să se înmulțească aceste studiouri, cu atât au început să crească și salariile, lucrurile au început să evolueze pe un drum destul de pozitiv. Ei bine, din păcate, printre studiourile de videochat de renume au început să își facă loc și cele neserioase, lucru care se petrece în orice nișă industrială atunci când există evoluție. Vom discuta în cele ce urmează despre ce anume trebuie să ai în vedere atunci când alegi studioul de videochat la care vrei să te angajezi.

Cum alegi studioul pentru videochat apropiat de perfecțiune

  1. Trebuie să fie legal. Ce înseamnă un studio de videochat legal? Păi în primul rând trebuie să încheie contract de muncă exact pentru perioada în care lucrezi. Dacă muncești 8 ore pe zi, 8 ore trebuie să ai trecute în contract. Videochatul este un concept perfect legal dar trebuie practicat într-un cadru legal de asemenea. Trebuie să fii atentă ca studioul să plătească contribuțiile la CAS, CASS, să-ți se acorde zilele de concediu meritate, etc. Cu alte cuvinte, trebuie să fii atentă ca studioul de videochat pentru care lucrezi să respecte legislația muncii.
  2. Trebuie să fie corect. Există foarte multe studiouri de videochat aflate pe piață în acest moment care oferă cam 1000 de dolari pe lună ceea ce e mult prea puțin. Un studio videochat serios trebuie să plătească aproape dublu + bonusuri, bonusuri care ar trebui să fie de multe ori sub forma a mii de euro. Un salariu normal la videochat pentru 8-10 ore lucrate pe zi ar fi undeva la 2000 de dolari, + diferitele bonusuri despre care discutam mai devreme. Ai grijă ca atunci când alegi studioul să clarifici dinainte chestiile legate de salariu și de bonusuri, să nu ai surprize.
  3. Trebuie să existe confidențialitate. Studioul trebuie să-ți protejeze imaginea și intimitatea. Cei care se ocupă cu administrarea studioului de videochat trebuie să te lase să-ți faci meseria fără să stea cu tine prin cameră ori să te supravegheze în alte forme. Este dovada respectului față de angajat. De fapt, nimeni nu se va simți bine la un job atât timp cât știe că este supravegheat foarte strict, la modul nesimțit aproape. Așadar, trebuie să existe confidențialitate și intimitate, trebuie să ți se creeze un mediu de lucru plăcut.
  4. Trebuie să aibă camere individuale. Camere adică încăperi. Fiecare fată trebuie să lucreze cele 8 ore în camera ei fără să fie deranjată de nimeni și fără să împartă spațiul de lucru cu altcineva. Există din păcate studiouri de videochat neserioase în România care au prostul obicei să împartă o cameră mare la mai multe angajate fără să existe nici un fel de separeu. Interesează-te de camerele în care urmează să-ți desfășori activitatea și mai mult ca sigur vei reuși să-ți faci o părere despre acel studio. Cine tratează angajatele cu respect, e de obicei serios.
  5. Trebuie să respecte angajații. Atunci când te duci să te angajezi la un studio de videochat întreabă dinainte cine va face curat în camerele în care vei lucra, dacă vei avea dreptul la pauză zilnică și anume de câte ore pe zi, etc. Întreabă lucrurile care ți se par ție normale și vezi dacă realitatea ta corespunde cu a lor. În mod normal, tu trebuie să faci exact lucrurile pentru care ești plătită, exact ca la oricare alt job, fără atribuții suplimentare care nu sunt trecute în fișa postului. Și, evident, trebuie să ți se respecte pauzele din timpul programului.

Cu alte cuvinte, ca să alegi studioul de videochat apropiat de perfecțiune tot ce trebuie să faci este să găsești unul care respectă angajații din toate punctele de vedere: legal, salarial, confidențialitate, program de lucru.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.