SHARE

Virusul Wanna Cry care a înnebunit lumea în ultimele zile poate fi ținut la distanță și cei de la Videotutorial.ro au scos unul dintre cele mai bune clipuri în care explică scurt și la subiect ce anume trebuie să faci pentru a fi în siguranță. Wanna Cry este un malware de tip ransomware, adică ți se cer bani via Bitcoin pentru a primi o cheie de decriptare. Virusul criptează toate fișierele din calculator, fișiere de la care poți să-ți iei adio dacă nu se face plata într-un anumit interval de timp.

Evident, cei care sunt cei mai afectați de acest virus sunt companiile. Am văzut spitale, bănci chiar care din pricina soluțiilor de securitate depășite sau nefuncționale au fost puse în situații destul de nasoale. Nimeni nu vrea să-și imagineze un spital al cărui sistem informatic nu mai funcționează pur și simplu. Aveți mai jos două sfaturi foarte utile ale celor de la videotutorial.ro cu ajutorul cărora veți reuși să vă feriți datele de infectarea cu malware de tip ransomware.

Cum te protejezi de virusul Wanna Cry (Ransomware)

  1. În primul rând, trebuie să ai update la zi la sistemul de operare. Aici, bineînțeles că va fi o mare problemă întrucât 80% dintre calculatoarele românilor au Windows pirat.
  2. Trebuie să faci backup periodic pe un hard disk extern pentru că odată infestat calculatorul, nu se va mai putea recupera absolut nimic. Oricum, în orice situație fie ea de criză sau nu, un backup extern este întotdeauna recomandat. Evident, acel hard disk extern ar trebui deconectat de la PC.

Articole Recomandate

Marea Britanie ar fi o țară super dacă nu ar avea circulația pe invers De multe ori am încercat să înțeleg de ce naiba se circulă pe invers în Mare Britanie și cine este acel arhitect spart care a proiectat în antichitate orașele pe invers. Mai în glumă mai în serios, po...
Cel mai mult am urât rudele bârfitoare Știți voi despre care zic, despre rudele care pe tine personal nu te sună niciodată să te întrebe ce faci sau dacă ești bine, dar au grijă să se intereseze pe la apropiați despre activitățile pe care ...
Despre școală și țigani Foarte multă lume are o problemă cu țiganii în România. Uneori pe bună dreptate, alteori doar din cauza rasismului. În fine, nu despre asta vom discuta în cele ce urmează ci despre clipul lui Răzvan A...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here