Home Diverse Investiția – problema numărul 1 a tinerilor antreprenori

Investiția – problema numărul 1 a tinerilor antreprenori

846
0
Investiția

Chiar dacă în România par să se închidă sute de mii de firme din cauza măsurilor fiscale, trebuie să privim și partea bună a lucrurilor, respectiv faptul că există și tineri care doresc să pună bazele unei noi afaceri pe cont propriu. Se închid multe dar se și deschid la fel de multe business-uri iar acest lucru spune destul de multe lucruri despre ambițiile românilor, despre dorința lor de a duce o viață mai bună. Și nu, deși se pare că majoritatea tinerilor își cam fac bagajele și pleacă din țară, sunt destul de mulți și cei care au decis să rămână și să încerce o mică afacere în țara lor. Nu e ușor, nu e deloc ușor să clădești prosperitate pentru tine atunci când nimeni nu te ajută cu nimic. Statul? Statul nu știe decât să ia bani, de dat nu prea dă. Programele de finanțare venite din partea statului român, în sprijinul tinerilor antreprenori sunt niște bazaconii cu care mai mult pierzi decât câștigi.

După cum spuneam mai sus, investiția este problema cea mai arzătoare a tinerilor antreprenori și mulți decid să pornească la drum fără să dețină prea mult capital, în ideea că vor găsi ulterior o soluție salvatoare. Unii găsesc această soluție, alții nu. Adevărul este că nici măcar 10% dintre afacerile puse pe picioare de tineri nu reușesc să se dezvolte așa cum trebuie, așa cum e normal pentru că nu ai cum să faci și bani pentru tine, să faci și investiții. 90% dintre tinerii antreprenori pun bazele afacerilor cu gândul de a face bani pentru sine, investiția și dezvoltarea rămân mereu pe plan secund ceea ce nu e tocmai corect. Normal ar fi ca un business să primească un anumit capital pentru investiții apoi după să se amortizeze acest capital. Dacă de la stat nu se prea pot lua bani, tinerii antreprenori ar putea să caute un pic de ajutor extern prin prisma unui investitor.

Andrei Ursachi – Business Angel este un exemplu foarte bun de investitor extern. Mi se pare o idee mult mai bună să discuți cu o asemenea persoană înainte să pornești la drum de unul singur pentru că există șanse mari ca, dacă este o afacere de viitor, să primești finanțarea necesară unei dezvoltări normale. Există oameni care sunt dispuși să-ți ofere finanțare, să investească în afacerea ta dacă pare una de foarte bună calitate și sunt sigur că dacă dorești performanță, va fi ceva de calitate. Așa e din păcate într-o țară săracă în care doar unii părinți au bani de dat copiilor. Cei care nu au o situație financiară bună acasă sunt nevoiți să plece cu un handicap la drum atunci când pun bazele propriei afaceri dar nu-i nimic. Se poate rezolva cu ajutorul unui investitor extern după cum spuneam. Voi ce credeți? Este investiția problema principală a tinerilor antreprenori români?

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.