Zilele trecute am avut de-a face cu România pur sânge. Știți voi, acea țară în care fiecare încearcă să păcălească pe fiecare. Am dorit să cumpăr o plasă pentru o poartă de fotbal, avea nevoie de ea nepotul meu care este căpitan de echipă la un club sportiv pentru juniori. Avea meci peste câteva zile și plasa de la una dintre porți era ruptă așa că a venit la mine să mă roage să-i caut o asemenea plasă pe internet. Am început să mă uit pe site-urile de anunțuri și am găsit una folosită în oraș, vă dați seama că la Severin, nimeni nu are asemenea obiecte de vânzare prin magazin și nici o fabrică pentru așa ceva nu există. Am mers să cumpăr acea plasă gândindu-mă că e în stare bună așa cum susținea vânătorul. I-am dat omului banii și am avut inspirația să-i zic nepotului meu înainte să plecăm să ia de un capăt să o descâlcim un pic să ne uităm la ea, că poate e ruptă. Evident, era ruptă. N-am fost cu ea la croitorul de plase ca să ne-o rezolve, ci am dat-o înapoi nesimțitului care a vrut să mă păcălească cu ea. Asta nu am suportat niciodată, omul care încarcă să mă păcălească mai ales atunci când eu chiar am nevoie de un anumit obiect, funcțional. Într-un final, am reușit să iau plasă fără să iau plasă și am comandat online plase teren de sport de la Romnets. Au ajuns în timp util și am luat două la număr. Să aibă și una de rezerve sau să le schimbe pe ambele în același timp.

Cea mai bună soluție prin care te poți feri de țepele online este să stai cât mai departe de piața second hand. Trebuie să faci un efort și să cumperi obiectele noi. În momentul în care o să iei contact cu combinatorul român, cu tipul acela de pe olx sau lajumate pentru care orice gunoi este de fapt un lingou de aur perfect, vei avea parte de cele mai mari dezamăgiri.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.