Să ai spirit civic în ziua de azi e un lucru mare, mai ales în România. Din păcate, la noi nu se fac niciodată emisiuni TV care să scoată în evidență acest lucru, care să ne aducă aminte de faptul că ar trebui să fim cu băgare de seamă la aproapele nostru și la ideea de dreptate. Americanii au făcut așa ceva și vă vine să credeți sau nu, aceste emisiuni au avut mare succes. În clipul de mai jos niște actori fac pe rasiștii. Este vorba despre un musulman tratat fără pic de respect într-un magazin. Oameni trec, oameni se uită dar numai unul dintre cei care aud conversația foarte discriminatorie intervine. Acela este un soldat în armata americană ce transmite ideea că oricine este cetățean american, are drepturi egale, indiferent de religia pe care o are.

La final, evident apar camerele de filmat și totul este dat pe față iar omul care intervine este felicitat. Stau de multe ori și mă întreb de ce nu se întâmplă chestiile astea și pe la noi prin România. Avem și noi nevoie de asemenea oameni care să intervină pentru cei din jur când observă că sunt jigniți sau desconsiderați. La noi, oamenii sunt omorâți în stradă fără ca nimeni să intervină. Povesteam în articolele trecute despre acel om care a căzut în stradă și nimeni nu a intervenit. Ce contează dacă era beat? Oamenii au trecut pe lângă el și l-au considerat o cârpă. De-asta zic, avem nevoie de asemenea emisiuni care să ne mai aducă aminte din când în când că suntem oameni și că trebuie să ne purtăm omenește unul cu celălalt.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.