Se pare că și în SUA e un oarecare iureș cu meseria asta de șofer de camion și exact ca și la noi, apar oameni care încep să povestească și părțile nasoale legate de această breaslă. Nu totul e un lapte și-o miere, nu banii sunt cei care contează întotdeauna. Mare atenție, clipul este în limba engleză și nu este tradus. Lucrurile pe care J Canell le spune în cele 16 minute sunt cât se poate de aplicabile și în România, și în Europa, și în Rusia, Japonia, etc, peste tot pe unde există și se practică această meserie de șofer de autocamion. Ideile care se desprind din clipul său sunt următoarele:

  • Meseria de șofer de camion te îndepărtează de familie. Nu mai ai familie când pleci pe tir. Familia ta poate să fie bolnavă și tu să fii la mii de kilometri, membri pot să moară.
  • Atunci când ai CDL-ul clasa A (permisul de conducere pentru categorii grele la americani) ești responsabil pentru acțiunile tale. Dacă greșești și omori oameni pe stradă, ajungi la pușcărie și nu mai ieși de acolo decât la bătrânețe.
  • Oamenii se vaită că nu fac bani când lucrează pe tir pentru că sunt proști și nu știu să economisească. Foarte adevărat, și la noi e valabil.
  • Meseria de șofer de camion este un stil de viață, nu este un job. Trebuie să te adaptezi continuu acestui stil.
  • Meseria de șofer de camion este o meserie a răbdării. Dacă ești genul de om care se plictisește la călătoriile lungi, clar nu te vei integra.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.