SHARE

Faptul că internetul s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 10 ani, nu înseamnă că s-a transformat într-un mediu mai sigur. Există viruși destul de periculoși care pot pune stăpânire pe mașinile de lucru ale angajaților și compromite documente oficiale, esențiale pentru buna desfășurare a activității.

Unul dintre aceste pericole uriașe se numește CryptoLocker și a devenit ceva de speriat în ultimii ani pentru că nu prea există soluții pentru el. Aceste atacuri de genul ransomware au scăpat de sub control și puțini sunt cei care vă pot ajuta în aceste cazuri. Atacurile de tip ransomware cu viruși de tipul CryptoLocker criptează fișierele din calculatorul vostru și nu le face accesibile decât în momentul în care se plătește o răscumpărare.

Așa cum în viața de zi cu zi teroriștii iau ostatici pentru ca apoi să ceară răscumpărare, așa și în mediul online, virușii de genul CryptoLocker iau ostatice fișierele importante din calculatorul vizat. Dacă nu se plătește suma cerută, fișierele sunt permanent compromise.

Pentru devirusare ransomware CryptoLocker, veți fi nevoiți să apelați la o companie IT care se ocupă cu asemenea remedii. Ele sunt puține la număr, putem da exemplu aici pe cei de la FixMyPC (fixmypc.ro). Ei se ocupă cu mentenanță și devirusare pentru companii mici, mijlocii și mari și evident, serviciile pe care le veți plăti acestora vor fi mult mai ieftine față de banii ceruți drept răscumpărare de virușii ransomware.

În plus, ransomware s-a răspândit pe internet pentru că oamenii s-au obișnuit să plătească. Le-a fost teamă de faptul că vor pierde fișierele importante pe care nu le-au protejat așa cum trebuie din punct de vedere al securității și pentru care nu aveau nici măcar backup. În momentul în care contactezi un virus periculos, e clar că ceva nu faci bine cu securitatea.

Nu e de glumă cu securitatea pe calculatoarele de lucru. Dacă acasă nu folosești antivirus este altă problemă dar în momentul în care lucrezi cu date foarte importante, este imperios necesar o protecție, precum și un contract cu o firmă specializată în mentenanță stații de lucru și servere.

Articole Recomandate

La cine apelăm pentru mutări mobilă București? A te muta în București dintr-o chirie în alta e ceva destul de comun. Atât timp cât circulația în oraș este blocată zi de zi, ai nevoie de o casă cât mai aproape de locul de muncă. De obicei, în 90% d...
Monedele virtuale – o sursă sigură de venit dacă ești bine informat În ultimii ani, monedele virtuale au devenit o sursă foarte bună de făcut bani pentru cei care au deținut anumite informații ori au fost pur și simplu inspirați. Desigur, în acest moment există oficia...
TOP 10 destinații europene pentru City Break Ideea de City Break a devenit din ce în ce mai interesantă pe măsură ce prețurile pentru biletele de avion au tot scăzut. În ziua de azi poți să decolezi către orice țară europeană cu mai puțin de 100...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here