SHARE
Săptămâna Europeană a Mobilității

Nu știu câți dintre voi ați auzit de Săptămâna Europeană a Mobilității, însă pentru cei ce nu știu, este vorba despre un eveniment care încurajează pedalatul în București. Știu știu, nu este nici prima campanie de acest gen și probabil nici ultima dar doar cu ajutorul acestor ONG-uri, vom reuși într-un final să avem o capitală mai curată, mai decongestionată, în care toată lumea ajunge la muncă la timp. Săptămâna Europeană a Mobilității este organizată în România între 16 și 22 septembrie și cu toate că mai sunt luni bune până la eveniment, trebuie să-l promovăm din timp astfel încât să ajungă vestea la toată lumea. Pentru detalii amănunțite puteți vizita site-ul oficial al evenimentului sau, bineînțeles, pagina de Facebook.

Cu toții ne dorim un București mai bine organizat și mai lejer dar oare câți dintre noi suntem în stare să punem umărul activ la crearea unui asemenea mediu? Am observat zilele trecute, când a fost acea zăpadă de un metru în București și 70% dintre cetățeni au fost nevoiți să-și lase mașinile în parcare, faptul că se poate și fără mașină. Nu a murit nimeni dacă a circulat cu metroul sau cu autobuzele. Dacă se poate, de ce să nu renunțăm mai des la mașină și atunci când nu ninge nu plouă, atunci când vremea ține cu noi, să luăm o bicicletă?

Săptămâna Europeană a Mobilității are ca scop ridicarea nivelului de conștientizare a celor mai sus menționate și o apropiere de autorități a celor care doresc aceste schimbări astfel încât, în urma unui dialog, să existe și un rezultat. Bucureștiul poate să fie un oraș cu care să ne mândrim și cred cu tărie faptul că utilizarea bicicletei în București este posibilă, nu doar un vis.

Știu că pe internet circulă foarte multe clipuri cu bicicliști care cu greu răzbesc în trafic dar exact asta spun, e nevoie de dialog cu autoritățile pentru rezolvarea problemei. Cum în Danemarca 70% dintre cetățeni se duc la serviciu cu bicicleta, așa cred că poate ajunge și capitala noastră, trebuie doar să vrem și să răspândim cât mai mult această idee.

 

Articole Recomandate

Copilul tău vrea să se joace? Iată de ce ar fi mai indicată o consolă Orice copil născut în era modernă o să dorească jocuri moderne. Așa cum noi ne jucam cu console TV când eram mici, la fel și copiii din ziua de azi or să-și dorească jocuri pe calculator. Ei bine, în ...
Principalele avantaje ale unui autocolant auto Vopsitul unei mașini poate să aducă după sine multă nemulțumire și bătaie de cap dacă stăm să ne gândim mai bine cum sau cine sunt meseriașii care execută acest timp de lucrare. Din păcate, nu prea ma...
A revenit moda creditului cu buletinul În urmă cu vreo 10 ani, înainte să izbucnească celebra criză economică, erau la modă creditele cu buletinul. Oamenii făceau credite pentru absolut orice, de la electrocasnice la mașini, ori pur și sim...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here