Știu foarte bine cum stă treaba într-o bucătărie de restaurant românesc, cei care lucrează acolo sunt mereu nevoiți să își facă treaba cu niște aparate foarte învechite, cumpărate de multe ori la mâna a doua de prin țări precum Germania sau Franța. De ce nu se fac investiții serioase de fiecare dată când se deschide o asemenea incintă? De ce nu se cumpără mașini de gătit profesionale nou nouțe? De ce nu se cumpără cuptoare de ultimă generație care să facă viețile bucătarilor mult mai simple? Cred că răspunsul acestor întrebări îl intuiește toată lumea.

În restaurantele din România nu se investește pentru că nu există o mentalitate a patronilor care să ducă în acea direcție. A, că există chefi celebrii și foarte buni care după zeci de ani de muncă în bucătăria internațională, vin la ei acasă, în România și se apucă de pus bazele unui restaurant pe care-l echipează de la A la Z cu totul nou, e altă mâncare de pește. Un om care a stat în restaurant ani de zile știe ce înseamnă să ai utilaje noi și performante pe care să te poți baza și cu care să-și faci treaba mai repede și mai bine.

Din păcate, cei care deschid restaurante în România nu sunt chefi. Ei vor să bage un leu și să scoată 100 de lei așa, peste noapte. Din acest motiv, puține sunt restaurantele serioase, de calitate din București și din țară. Cred că din toată România, se poate face o listă cu restaurantele calitative, modern echipate și fac pariu că nu se va trece de cifra 100, iar din aceste 100, 70% dintre ele vor fi ale unor bucătari de renume. E clar că atunci când investești puțin în lucruri de slabă calitate și vechi, nici mâncarea din restaurantul tău nu va fi una de calitate foarte bună dar în fine, acum fiecare investește cum și cât dorește. Din punctul meu de vedere, restaurantele trebuie să fie foarte bine echipate, să aibă inclusiv aparte de făcut ciocolată astfel încât să poată să facă singure produsul, unul care să fie mereu proaspăt

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.