SHARE

Majoritatea avem câte un câine sau un pisoi de companie în ziua de azi, cu toate că nu locuim la casă. A devenit un fel de modă să ai animal de companie chiar și la bloc și sincer mie unul mi se pare ceva super mișto. Cred că cei care dețin asemenea animale pot confirma faptul că sunt capabile să alunge depresia, anxietatea, tristețea și să aducă o pată de culoare în viețile proprietarilor.

Astăzi vom discuta însă despre pisici. Pisicile sunt de departe preferatele mele și am spus de multe ori că nu am o problemă cu câinii, doar că sunt mai comod de fel și mai ocupat. Pisicile sunt ceva mai liniștite și mai puțin pretențioase. Pisicile nu trebuie scoase la plimbare de două ori pe zi ca să-și consume energia, întrucât unele dintre ele sunt mai leneșe decât leneșul în sine. Dacă aș avea ceva de reproșat câinilor, ar fi probabil faptul că sunt foarte gălăgioși. Nu cred că aș suporta prea bine lătrăturile, iar cățeii de apartament, mici de dimensiune, sunt de cele mai multe ori foarte vocali.

Cunosc persoane care au pisici și pisoi și sunt oarecum stupefiat de faptul că aceștia nu își duc animalele la control. Adică se duc cu ele la veterinar doar în cazul în care apare o problemă de sănătate. Da, din păcate este un obicei moștenit de la noi înșine, care la fel ajungem la ușile doctorilor doar în momentul în care durerea este insuportabilă. Cred că suntem singura societate din Europa care este zero la capitolul prevenire.

Ei bine, un singur amic am prin Moldova, care periodic, adică o dată la vreo 6 luni merge cu pisoiul la control. Îl ia, îl pune în cușca lui de transport, pune cușca în mașină și se duce la un cabinet medical veterinar Suceava. Până acum nu au fost probleme, pisoiul lui nu a avut nevoie de intervenție dar este și foarte bine crescut, cu mâncare de calitate, nu ciorbă, și cu foarte multă atenție.

Pisicile sunt foarte dependente de afecțiune, ele se îmbolnăvesc mai de grabă din cauza lipsei de afecțiune decât din cauza bolilor normale. La fel și cățeii.

Din punctul meu de vedere, toată lumea ar trebui să-și ia pisica sau pisoiul și o dată la 6 luni, să meargă cu el la control. Așa ar trebui să meargă și oamenii de fapt, în scop de prevenire. Din păcate, lucrurile nu se întâmplă deloc așa și am observat că majoritatea celor care pierd pisici din diverse motive, le înlocuiesc ca pe niște obiecte pur și simplu. Oare să fie ei iubitori de animale în adevăratul sens al cuvântului sau nu? Las la aprecierea voastră acest lucru. În final, eu vă recomand să vă duceți pisicile la veterinar așa, preventiv, asta dacă susțineți că le iubiți mai mult decât omenește.

Articole Recomandate

La cine apelăm pentru mutări mobilă București? A te muta în București dintr-o chirie în alta e ceva destul de comun. Atât timp cât circulația în oraș este blocată zi de zi, ai nevoie de o casă cât mai aproape de locul de muncă. De obicei, în 90% d...
Monedele virtuale – o sursă sigură de venit dacă ești bine informat În ultimii ani, monedele virtuale au devenit o sursă foarte bună de făcut bani pentru cei care au deținut anumite informații ori au fost pur și simplu inspirați. Desigur, în acest moment există oficia...
TOP 10 destinații europene pentru City Break Ideea de City Break a devenit din ce în ce mai interesantă pe măsură ce prețurile pentru biletele de avion au tot scăzut. În ziua de azi poți să decolezi către orice țară europeană cu mai puțin de 100...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here