SHARE

Majoritatea avem câte un câine sau un pisoi de companie în ziua de azi, cu toate că nu locuim la casă. A devenit un fel de modă să ai animal de companie chiar și la bloc și sincer mie unul mi se pare ceva super mișto. Cred că cei care dețin asemenea animale pot confirma faptul că sunt capabile să alunge depresia, anxietatea, tristețea și să aducă o pată de culoare în viețile proprietarilor.

Astăzi vom discuta însă despre pisici. Pisicile sunt de departe preferatele mele și am spus de multe ori că nu am o problemă cu câinii, doar că sunt mai comod de fel și mai ocupat. Pisicile sunt ceva mai liniștite și mai puțin pretențioase. Pisicile nu trebuie scoase la plimbare de două ori pe zi ca să-și consume energia, întrucât unele dintre ele sunt mai leneșe decât leneșul în sine. Dacă aș avea ceva de reproșat câinilor, ar fi probabil faptul că sunt foarte gălăgioși. Nu cred că aș suporta prea bine lătrăturile, iar cățeii de apartament, mici de dimensiune, sunt de cele mai multe ori foarte vocali.

Cunosc persoane care au pisici și pisoi și sunt oarecum stupefiat de faptul că aceștia nu își duc animalele la control. Adică se duc cu ele la veterinar doar în cazul în care apare o problemă de sănătate. Da, din păcate este un obicei moștenit de la noi înșine, care la fel ajungem la ușile doctorilor doar în momentul în care durerea este insuportabilă. Cred că suntem singura societate din Europa care este zero la capitolul prevenire.

Ei bine, un singur amic am prin Moldova, care periodic, adică o dată la vreo 6 luni merge cu pisoiul la control. Îl ia, îl pune în cușca lui de transport, pune cușca în mașină și se duce la un cabinet medical veterinar Suceava. Până acum nu au fost probleme, pisoiul lui nu a avut nevoie de intervenție dar este și foarte bine crescut, cu mâncare de calitate, nu ciorbă, și cu foarte multă atenție.

Pisicile sunt foarte dependente de afecțiune, ele se îmbolnăvesc mai de grabă din cauza lipsei de afecțiune decât din cauza bolilor normale. La fel și cățeii.

Din punctul meu de vedere, toată lumea ar trebui să-și ia pisica sau pisoiul și o dată la 6 luni, să meargă cu el la control. Așa ar trebui să meargă și oamenii de fapt, în scop de prevenire. Din păcate, lucrurile nu se întâmplă deloc așa și am observat că majoritatea celor care pierd pisici din diverse motive, le înlocuiesc ca pe niște obiecte pur și simplu. Oare să fie ei iubitori de animale în adevăratul sens al cuvântului sau nu? Las la aprecierea voastră acest lucru. În final, eu vă recomand să vă duceți pisicile la veterinar așa, preventiv, asta dacă susțineți că le iubiți mai mult decât omenește.

Articole Recomandate

Care sunt cele mai puternice zodii? Cele 12 zodii ale horoscopului se disting prin diferite particularități, prin dorințe și aptitudini caracteristice fiecărui individ în funcție de data nașterii. Citind zodiacul în fiecare zi, putem de...
Strategiile pentru social media – ce dezavantaje prezinta lipsa acestora in cadr... Pentru recunoasterea afacerii tale pe piata, strategiile de Social Media Marketing sunt extrem de importante. Atat neimplementate, cat si aplicate gresit, iti pot aduce dezavantaje atunci cand vine vo...
Cumpărare vs. închiriere – ce tendinţe definesc trendurile actuale pe piaţa imob... Într-o simplă comparaţie între închiriere şi cumpărare se pare că în rândul românilor predomină simţul proprietăţii, întrucât pe piaţă 90% dintre aceştia sunt proprietari. Cu toate acestea, nici închi...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here