SHARE

Am fost întotdeauna pasionat de camioane și de transportul rutier de mărfuri așa că nu mică să vă fie mirarea dacă pe acest site voi mai prezenta din când în când câte o ciudățenie de genul celei de mai jos. Este vorba despre un TIR lung de 25 de metri, în vagonul căruia există două planuri. Ce înseamnă acest lucru? Păi faptul că are 25 de metri și este dublu plan înseamnă că se poate încărca în el de 2.5 ori mai mult față de un TIR normal.

Aceste remorci cu dublu plan sunt folosite în Suedia, țară care a încercat pe cât posibil să țină la distanță firmele venite din Europa pentru a efectua transport de mărfuri și a venit cu această alternativă pentru volum mult mai mare. Costurile sunt mai mari în ceea ce privește combustibilul consumat, șoferul muncește de două ori mai mult să încarce și să descarce acest tip de TIR, dar per total, cei care dețin aceste camioane au parte de avantaje economice care compensează.

Clipul de mai jos vine de la Cri Riz, un canal de YouTube destinat camionagiilor. Cristi Rizescu este cel din spatele camerei și prezintă în detaliu această remorcă cu dublu plan. Din punctul meu de vedere este o inginerie tehnică pe care numai în Suedia o vezi, alături de acel doliu folosit pentru remorci din componența bil och släp. Mulțumim lui Cristi Rizescu pentru acest clip fabulos, eu unul deși sunt pasionat de camioane și mașini habar nu aveam că există vagoane sau remorci în care se pot băga două rânduri de paleți.

Nu ezitați să lăsați un comentariu dacă doriți să adăugați ceva sau pur și simplu să puneți o întrebare legată de acest clip. Nu uitați să vă abonați la canalul de YouTube Cri Riz pentru alte nebunii din lumea camioanelor suedeze.

Articole Recomandate

Cum funcționează poliția din UK Am putea face multe în țara asta doar dacă am urma exemplele vesticilor. Să copiem ce fac ei. Multă lume se plânge de faptul că în România, poliția își face treaba foarte defectuos, ori nu și-o face d...
O lecție de bunătate Recomandarea mea este să încercați să vedeți clipul înainte să citiți aceste rânduri. Bunătatea – un concept aflat pe cale de dispariție peste tot în lume, nu doar în România. În cele ce urmează ve...
Îngerii Galbeni – tupeul unora nu are limită Se spune că Timișoara este unul dintre cele mai civilizate orașe din Țară, mai apropiat de Vest și de ideea de libertate. Ei bine, iată că pădure fără uscături nu există și în cele ce urmează veți ved...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here