SHARE

Pasionații de ski sunt în căutare de noi destinații an de an. Chiar dacă te duci la ski în Germania, Austria, Franța sau Elveția, la un moment dat vrei să mai schimbi peisajul și să încerci ceva nou.

Vom discuta în cele ce urmează despre ski Bulgaria, o destinație care începe să devină din ce în ce mai populară. Dacă în trecut bulgarii erau mult sub noi la capitolul pârtii de ski, în ziua de azi, doar stațiunea Bansko numără 75 de kilometri de pârtii. Și ca avantaje, nu numai că Bulgaria este mult mai aproape față de Franța sau Germania, dar este și mult mai ieftină.

Da, un sejur la ski în Bulgaria este mult mai ieftin chiar și decât România. Dar să trecem exact la cifre, să vedem care sunt prețurile unui concediu la ski în Bulgaria, în stațiunea Bansko.bansko2

Cât costă o vacanță la ski în Bulgaria?

  1. Drumul – Drumul până la Bansko înseamnă undeva la 518 kilometri dacă locuiești în București. Să punem un consum mediu de 6 litri la suta de kilometri, deși mașinile diesel consumă sub 5 litri dar să luăm în calcul cea mai grea situație. Deci discutăm despre 30 de litri de carburant pentru dus, 30 de litri pentru întors. Asta înseamnă 60 x 5 RON/litru = 300 lei.
  2. Cazarea – Dacă veți pleca prin Agenția Oltextur, veți avea parte de prețuri începând cu 20 euro/persoană. Da, ați citit bine, 20 (douăzeci) euro costă o noapte de cazare în Bansko, cea mai populară stațiune de ski din Bulgaria, după data de 1 ianuarie 2017. Nu știu în ce țară din lumea asta mai ai acces la 75 de kilometri de pârtie cu 20 de euro/noapte ca în Bansko. Așadar până acum, 4 zile la ski alături de iubita ta o să vă coste 160 de euro.
  3. Food&Drink – Evident că nu te vei apuca să gătești cu butelia de voiaj pe pârtie, așa că trebuie să discutăm puțin despre meniurile restaurantelor din Bansko. Cele mai bune restaurante din acest oraș sunt Victoria, Le Retro, The Irish Harp și bineînțeles, Euphoria Bar & Restaurant. De precizat este faptul că toate aceste restaurante au și meniuri de buget care încep de la 15 RON de persoană. O masă serioasă în restaurantele din Bansko, cu toate că este stațiune, nu va depăși 15 euro.

Ce mai trebuie plătit în Bansko în afară de cazare și masă

Ei bine, stați liniștiți că bulgarii sunt și ei șmecheri, dar în limita bunului simț. Trebuie să mai știți că există o taxă de 1 euro de persoană numită „taxă de stațiune”. Deci, dacă mergeți cu familia la munte la ski în Bulgaria, să scoateți câte un euro de căciulă de persoană. Pentru tine și iubita ta, în 4 zile după cum preconizam concediul la început, vor fi 8 euro.

TOTAL – Cât costă o vacanță la ski în Bulgaria, în stațiunea Bansko?

Acum, ca să tragem linie, să vedem cât costă 4 zile la ski în Bansko, adunând costurile cu drumul, cazarea și mâncarea. Avem așadar un cost total care nu depășește 300 de euro, ceea ce e foarte ok pentru cazare la un hotel de 3 stele și 4 zile pe pârtie. Bulgaria în acest moment, oferă cele mai ieftine destinații pentru ski din Europa iar calitatea serviciilor este una destul de bună.

Articole Recomandate

3 sfaturi pentru cei care doresc să investească în Ethereum multă lume dorește să investească în ea la ora actuală. Este mai ieftină decât Bitcoin și are șanse mai mari să crească decât cea mai veche monedă virtuală din lume. Dacă doriți și voi să investiți în...
Alb, roșu, roz sau galben? Care buchet de trandafiri va impresiona cel mai tare?... Femeile adoră trandafirii, adoră să primească atenție, adoră să vadă că cineva se gândește la ele într-un mod cu totul special. Nu e nimic ciudat legat de acest aspect, cred că tuturor ne place să ne ...
BikeXCS, partener oficial în programul „Biciclisti în București 2018” Ai un Voucher de 500 de lei prin proiectul „Bicicliști în București” lansat de Primăria Capitalei? Vino în magazinele BikeXCS din București pentru a-ți achiziționa o bicicletă! Bicicletele achitate cu...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here