SHARE

Nu știu câți dintre voi ați observat dar grădinile pe care oamenii le au pe lângă casele lor micuțe sunt mult mai frumoase decât cele pe care le aveau în urmă cu vreo 10 ani, când agricultura mai era în toi. Între timp, agricultura a devenit una modernă dar mult mai restrânsă. Oamenii au renunțat la cantitatea industrială și au îmbrățișat cu mare drag ideea de grădină personală în care-și pune fiecare o roșie, un ardei, o ceapă, pentru consumul propriu.

Evident, atunci când ideea de industrie dispare, nu mai ai ce face cu tractorul sau cu alte utilaje agricole folosite pentru suprafețele mari. În ziua de azi, cu ajutorul unei motocositoare, oamenii reușesc să aibă grijă de acele mici grădini cu brio, nu mai au nevoie de nimeni. Dacă înainte obișnuiau să mai cheme la muncă oameni de prin sat, ori să muncească pământul cu ajutorul tractoarelor, astăzi gospodarii nu mai au nevoie de așa ceva dacă aleg să-și cumpere niște mici unelte agricole precum motosape și motocositoare.

Într-un fel, tehnologia asta a ajutat destul de mult pentru că în mediul rural nu prea ai pe cine să chemi la muncă. S-a dus demult mitul țăranului gospodar. În ultimii 10 ani tinerii au migrat către oraș, cei care au rămas sunt oarecum bătrâni sau pur și simplu neinteresați de muncile câmpurilor. Astfel, cei care și-au încropit o mică grădină de subzistență trebuie să se descurce singuri și pot face asta cu brio oricât de bătrâni ar fi dacă apelează la micile unelte agricole specificate mai sus.

Parcă într-un final, grădinile sunt mai frumoase atunci când ai grijă personal de ele. Mie așa mi se pare. Adică atunci când chemi oameni la muncă să curețe de buruieni de exemplu, parcă sunt superficiali și nu fac treabă așa cum trebuie. Dacă alegi în schimb să cumperi o motocoasă, vei vedea că la final, vei fi mult mai mulțumit. În plus, vei putea să faci treaba mai repede și mai simplu, fără să fii nevoit să depui cine știe ce efort fizic. Cu ajutorul acestor utilaje destinate micro agriculturii, nu mai transpiri la muncile câmpului.

E normal să fie grădini mai frumoase atât timp cât există utilaje cu care poți face o treabă mai calitativă, nu? Dacă vă întrebați de unde puteți cumpăra o motosapă sau o motocositoare pentru grădinile proprii, dați o raită pe tehnicbazar.ro și sunt sigur că vă veți lămuri. Veți vedea și prețurile, veți avea posibilitatea să intrați în legătură și cu un reprezentant de vânzări care se pricepe în cazul în care aveți nevoie de ceva informații suplimentare.

Oricine va profita de tehnologia modernă va reuși să pună bazele unei grădini extraordinare, mult mai calitativă din toate punctele de vedere. Parcă ți-e și drag să te apuci să îți pui roșii, cartofi sau orice alte legume în spatele casei pe suprafețe mici spre medii atunci când vezi cât de simplă poate fi munca pământului cu ajutorul tehnologiei. Toată lumea dorește să mănânce cât mai sănătos iar din acest motiv, o grădină este imperios necesară măcar celor care trăiesc în mediul rural.

Articole Recomandate

Care sunt cele mai puternice zodii? Cele 12 zodii ale horoscopului se disting prin diferite particularități, prin dorințe și aptitudini caracteristice fiecărui individ în funcție de data nașterii. Citind zodiacul în fiecare zi, putem de...
Strategiile pentru social media – ce dezavantaje prezinta lipsa acestora in cadr... Pentru recunoasterea afacerii tale pe piata, strategiile de Social Media Marketing sunt extrem de importante. Atat neimplementate, cat si aplicate gresit, iti pot aduce dezavantaje atunci cand vine vo...
Cumpărare vs. închiriere – ce tendinţe definesc trendurile actuale pe piaţa imob... Într-o simplă comparaţie între închiriere şi cumpărare se pare că în rândul românilor predomină simţul proprietăţii, întrucât pe piaţă 90% dintre aceştia sunt proprietari. Cu toate acestea, nici închi...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here