Este cu siguranță cea mai bună piesă pe care am auzit-o în 2016. De ce? Păi pentru că mi-era dor de acest gen de rap care spune lucrurilor pe nume, lucrurilor generale. Așa este, Cheloo are dreptate, lumea s-a schimbat, în special băieții de oraș care s-au transformat în niște veritabile pizde cu mustață. Versurile din piesă sunt absolut geniale.

„Avem 10 zdrențe desculțe pe metrul pătrat

Și modele închipuite fugite noaptea din sat. ”

Probabil Cheloo vrea să scoată în evidență faptul că în România ultimilor 10 ani a fost luată cu asalt de niște țărănci închipuite. Nimic mai adevărat, chiar așa s-a întâmplat. Repet, Cheloo – Lumea s-a schimbat este cu siguranță una dintre piesele cu care mă identific aproape total, până la ultima picătură, până la ultima notă sau mai bine zis, la ultimul vers. Aveți mai jos clipul și ulterior, am să pun și versurile ca să le puteți citi în timp ce ascultați piesa. Mi se pare o metodă mult mai interesantă prin care puteți fi mult mai atenți la text.

VERSURI

Băiatul de oraş găteşte, e frumos fierbinte, ascultă muzică d-aia bună fără cuvinte, se

mangaie în păr nu se trage de cele sfinte că-l taie mămica la bani dacă nu e cuminte.

Are vorbele la el dar nu ajung pe limbă, în general e îndrăgostit de c***l lui în oglindă.

Vine pompat încruntat de la solar şi masaj. La scandal e zero, nu dă cu pumnul, dă mesaj. Garda doarme pe ea, totul e sub control, băieţii nu mai poarta ilegal cuţit şi pistol.

Nu se mai bate nimeni, că nimeni nu ştie cum e linişte în cartier, viitorul e acum.

 

Ref. x2:

Lumea s-a schimbat, hai luaţi-o uşor, băieţii de oraş vanează pokemoni la semafor. Infractorii fără fapte dau check-in la coafor. Sub armură poarta tanga cu parfum de vibrator.

Ne duelam în cuvinte cu salamul la pungă să aflăm pană diseara care o are mai lungă. Avem timp de pierdut, avem figuri de făcut, avem planuri mari cu banii pe care nu i-am avut. Ne place să ne plangem cand bine că aşa ne vine, cand e rău, e rău de tot dar cant de bine.

Avem zece zdrenţe desculţe pe metru pătrat şi modele închipuite fugite noaptea din stat. E recomandat să dai la ele că rămai antrenat, doar sub unghiile false dai de jeg adevărat. Modelul nou de băiat pare fată, modelul nou de fată s-ar putea să-l bată. E o lume turbată, disperată, înoată de cap, nu înţeleg ce şi cum şi cand s-a-ntamplat.

Ref. x2:

Lumea s-a schimbat, hai luaţi-o uşor, băieţii de oraş vanează pokemoni la semafor. Infractorii fără fapte dau check-in la coafor. Sub armură poarta tanga cu parfum de vibrator.

Nu te speria, ştiu limbajul de jos, o dau frumos la-ntors, dacă te prinzi m-am scos. Te respect fraiere, să nu-nţelegi altceva, că esti fratele meu, să moara familia mea. Eşti ceea ce ai, nu contează ce scoţi pe gură. Cine e prost munceşte orbeşte, nu fură. Află că viaţa e rea şi obscură, fara cultură cand mintea e grea şi ai învăţat în şcoală o pulă. Lacrimile curg şi magia s-a supt, de unde mitul că numitul cur mudar e cult. Sar din p**dă pe varză pan’ la ultima frază. E bine să ai glonţ pe ţeavă cand nu ştii ce urmează. Astăzi chiar şi c***l se resoftează. Cand apare un telefon nou, credincioşii oftează. Istoria se scrie cu cafea la terasă şi în magazin la mall cand plăteşti la casă.

Ref. x2:

Lumea s-a schimbat, hai luaţi-o uşor, băieţii de oraş vanează pokemoni la semafor. Infractoriifără fapte dau check-in la coafor. Sub armură poarta tanga cu parfum de vibrator.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.