SHARE

Cu toții îl știm pe Dem Rădulescu. Este unul dintre monștri sacri  ai comediei românești din toate timpurile. Chiar dacă în acest moment omul nu se mai află printre noi, a plecat într-o lume mai bună în urmă cu ceva timp, a lăsat în urma lui niște schițe geniale.

Una dintre aceste schițe se numește simplu „În tren” și are să scoată în evidență inițiativa unui soț grijuliu de a face rost de cel mai bun loc pentru a lui nevastă, trecând practic peste limitele bunului simț. Omul este la limita dintre nesimțire și mitocănie, dar se pare că nu are parte de proteste. Scena se desfășoară în compartimentul unui vagon de tren care urmează să plece către Constanța.

Mie unul mi-a plăcut foarte mult schița  și cred cu tărie că este una dintre cele mai de calitate din punct de vedere al umorului inteligent. De-asta îmi plac foarte mult schițele de comedie vechi, chiar dacă sunt făcute în urmă cu 30 – 40 de ani. Pur și simplu au un umor inteligent care a cam dispărut din comedia contemporană, fiind înlocuit cu glume porcoase legate de sex, țipete și hăhăieli.

Am spus de multe ori că nu sunt adeptul comediei moderne, poate și pentru faptul că sunt genul de om care are mai mult bun simț decât majoritatea tinerilor.

Pe lângă schița „În tren”, mai recomand și „Sărbătoritul”, o altă capodoperă extraordinară a comediei românești care dorește să scoată în evidență acel timp de prieten al cărui scop este să te slugărească de dimineața până seara.

Articole Recomandate

Nu există nimic mai ridicol decât filmele indiene Filmele de acțiune din India întrec orice limită. Am vizionat recent unul pe YouTube, mai bine zis secvența de mai jos, că nu am răbdare să văd un film întreg. Deci eu nu am văzut filme mai exagerate ...
Legenda Bruce Lee Îmi aduc aminte cu mare plăcere de filmele cu Bruce Lee din copilărie. Erau filme de acțiune foarte frumoase chiar dacă erau vechi. Așa era în anii 90, când se dădea la TV un film cu Van Damme, Jackie...
Love recipe   Cum ar fi să existe pe bune o rețetă a dragostei? Să facem un produs în cuptor pe care să-l mănânce persoana ce ne place nouă, iar aceasta să se îndrăgostească inevitabil de noi… Cum ar fi? ...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.