Așa se intitulează unul dintre episoadele Starea Nației, în care se discută de zor despre îndoctrinarea copiilor și despre manualele de religie. Acum, să elucidăm misterul încă de la început, sunt de acord cu omul, nu este un episod în care critic autorul. Omul are dreptate și sunt convins că cel puțin în acest moment, modul în care se face religie în școli este o prostie. Cum să spui copiilor că acolo sus în cer este cineva care iubește oamenii dar îi omoară dacă aceștia greșesc? Cum să le faci pagină în carte în care să le arăți imagini cu copii care greșesc apoi sunt călcați de mașină drept „răsplată”?

E o mare brambureală la nivel de manuale de religie în acest moment, și problema este că lucrurile nu par să se schimbe prea curând atât timp cât nimeni nu este preocupat de chestia asta la nivel înalt. Ei bine, dar când vreodată a fost cineva preocupat de ceva serios în România odată ce curul acela mare și plin de rahat i-a ajuns în scaunul de senator și deputat? Haideți să fim oleacă serioși așa cum ne șade bine… Cine are impresia că dă cineva doi bani pe educație se înșală. Cei de la guvern au alte treburi, de exemplu să intre pe ușa din dos ca să-și reînnoiască permisul de conducere.

La nivel de școală, de manual, există unele cărți (nu toate) care chiar îndobitocesc copiii așa cum bine spune și Pătrașcu în timpul emisiunii Starea Nației. Nu știu dacă se face chestia asta voit sau este o pură întâmplare, chestia e că nu este direcția corectă. E drept, nu ne putem crește copiii nici fără frică de divinitate pentru că nu știm cum să facem asta, dar nici să le împuiem capul cu fel de fel de idioțenii prin intermediul manualului de religie nu cred că este ok.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.