De ceva ani, am început să ne uităm la TV la țigani, nu doar să-i ascultăm. Trebuie să spunem faptul că manelele sunt o muzică specifică țiganilor, nu cred că poate contesta nimeni faptului că cei care le interpretează nu sunt de etnie. În regulă, o țară întreagă de dobitoci ascultă la manele, nu-i nimic greșit, nu? Dar frate, să-i dea și la televizor mi se pare deja mult prea mult. Cine altcineva putea să facă emisiuni cu țigani care se bălăcăresc decât Mădălin Ionescu sau Capatos? Am ajuns să le ascultăm muzica și să ne uităm la ei la televizor cum se ceartă cu muierile lor…

Sunt tare curios cum va arăta rRomânia peste vreo 20 de ani dacă deja este acaparată de peste tot de către țigani. Românilor le place incultura și țigănia iar televiziunile nu au nici o reținere în a oferi așa ceva pe micile ecrane. Dacă asta atrage publicul, asta oferă. Eu unul sunt de-a dreptul surprins să văd asemenea discuții la TV, fie ele și pe canalele mondene. De fapt, cred că cel mai bine așa se poate defini un canal de televiziune monden: țigănie în direct. Cam acesta este trendul.

Adică nu știu, au și americanii emisiuni mondene, luați de exemplu The Tonight Show  cu Jimmy Fallon. Și acolo vin vedete precum actori sau muzicieni, dar niciodată nu vezi atât de mult prost gust și o calitate atât de slabă a invitaților cum vezi în România. Au și ei monden, au paparazzi au aceleași instincte pentru bârfă cum le avem și nu, dar să fim serioși, nu au mizerie și prostie cum avem noi la TV. Ei nu se uită la analfabeți la televizor, ei promovează cultura.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.