SHARE

Din păcate, în România există apartamente foarte mici. Așa sunt casele oamenilor într-o țară fost comunistă. Dacă veți merge în China veți vedea că la fel sunt construite blocurile. Chiar și în Rusia. Astfel, din cauza faptului că România este cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, e clar că cetățenii nu au bani de apartamente noi, mai spațioase. Nu, suntem practic osândiți la cei 42 de metri pătrați împărțiți în 2 camere.  Ei bine, ne-am cam obișnuit cu ideea de spații mici și în cele ce urmează vom discuta despre cum putem beneficia la maxim de suprafața apartamentelor de mici dimensiuni. Avem câteva idei precum mese de living extensibile sau mobilă low profile.

3 idei pentru a exploata la maxim suprafața apartamentelor mici

  1. Renunță la mobila bătrânească și cumpără mobilă făcută pe comandă. Optează pentru o mobilă low profile care ocupă cât mai puțin spațiu din cameră. Cu cât ai mai puțin spațiu ocupat cu mobila, cu atât vei avea senzația de cameră mai mare.
  2. Folosește mesele extensibile pentru living, sufragerie. La noi la români este într-adevăr un obicei cu luatul mesei în familie, dar nu cred că se mai respectă cu sfințenie această tradiție. De ce să ocupi locul în sufragerie cu o masă foarte mare pe care o folosești eventual doar în week-end? Mesele extensibile sunt ideale pentru acest gen de problemă.
  3. Evită să mai folosești fotolii pentru sufragerie. Sunt genul de obiecte de mobilier pe care oricum nu le mai folosește nimeni, o canapea este suficientă. De multe ori, nici canapeaua nu se mai justifică. Fotoliile însă trebuie neapărat să dispară din peisaj.

Acestea sunt cele mai importante 3 sfaturi pentru amenajarea unui apartament de mici dimensiuni. Dacă mai aveți și voi idei, nu ezitați să le scrieți în comentarii. Din păcate după cum spuneam mai sus suntem nevoiți să ducem această luptă pentru utilarea corespunzătoare a fiecărui centimetru pătrat al apartamentelor noastre mici. Sper ca cele 3 sfaturi să vă fie de folos măcar în ideea că veți lua în calcul acest tip de gândire atunci când vreți să mobilați camerele.

Articole Recomandate

Copilul tău vrea să se joace? Iată de ce ar fi mai indicată o consolă Orice copil născut în era modernă o să dorească jocuri moderne. Așa cum noi ne jucam cu console TV când eram mici, la fel și copiii din ziua de azi or să-și dorească jocuri pe calculator. Ei bine, în ...
Principalele avantaje ale unui autocolant auto Vopsitul unei mașini poate să aducă după sine multă nemulțumire și bătaie de cap dacă stăm să ne gândim mai bine cum sau cine sunt meseriașii care execută acest timp de lucrare. Din păcate, nu prea ma...
A revenit moda creditului cu buletinul În urmă cu vreo 10 ani, înainte să izbucnească celebra criză economică, erau la modă creditele cu buletinul. Oamenii făceau credite pentru absolut orice, de la electrocasnice la mașini, ori pur și sim...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here