SHARE

Din păcate, în România există apartamente foarte mici. Așa sunt casele oamenilor într-o țară fost comunistă. Dacă veți merge în China veți vedea că la fel sunt construite blocurile. Chiar și în Rusia. Astfel, din cauza faptului că România este cea mai săracă țară din Uniunea Europeană, e clar că cetățenii nu au bani de apartamente noi, mai spațioase. Nu, suntem practic osândiți la cei 42 de metri pătrați împărțiți în 2 camere.  Ei bine, ne-am cam obișnuit cu ideea de spații mici și în cele ce urmează vom discuta despre cum putem beneficia la maxim de suprafața apartamentelor de mici dimensiuni. Avem câteva idei precum mese de living extensibile sau mobilă low profile.

3 idei pentru a exploata la maxim suprafața apartamentelor mici

  1. Renunță la mobila bătrânească și cumpără mobilă făcută pe comandă. Optează pentru o mobilă low profile care ocupă cât mai puțin spațiu din cameră. Cu cât ai mai puțin spațiu ocupat cu mobila, cu atât vei avea senzația de cameră mai mare.
  2. Folosește mesele extensibile pentru living, sufragerie. La noi la români este într-adevăr un obicei cu luatul mesei în familie, dar nu cred că se mai respectă cu sfințenie această tradiție. De ce să ocupi locul în sufragerie cu o masă foarte mare pe care o folosești eventual doar în week-end? Mesele extensibile sunt ideale pentru acest gen de problemă.
  3. Evită să mai folosești fotolii pentru sufragerie. Sunt genul de obiecte de mobilier pe care oricum nu le mai folosește nimeni, o canapea este suficientă. De multe ori, nici canapeaua nu se mai justifică. Fotoliile însă trebuie neapărat să dispară din peisaj.

Acestea sunt cele mai importante 3 sfaturi pentru amenajarea unui apartament de mici dimensiuni. Dacă mai aveți și voi idei, nu ezitați să le scrieți în comentarii. Din păcate după cum spuneam mai sus suntem nevoiți să ducem această luptă pentru utilarea corespunzătoare a fiecărui centimetru pătrat al apartamentelor noastre mici. Sper ca cele 3 sfaturi să vă fie de folos măcar în ideea că veți lua în calcul acest tip de gândire atunci când vreți să mobilați camerele.

Articole Recomandate

Monkey Board: de ce să-ți cumperi o trotinetă electrică vara aceasta Puține clipe ne mai despart de startul oficial al verii și mulți dintre voi sunteți în căutare de noi distracții. V-ați gândit până acum la o trotinetă electrică? Aceste aparate nu sunt încă exagerat ...
De ce sa optezi pentru ferestre cu geam termopan la propria locuinta Nu este o noutate faptul ca fiecare persoana isi doreste ca in propria casa sa beneficieze de un maxim de confort, dar si de siguranta. Asadar, indiferent daca alegerea pe care o facem in acest sens e...
De ce să evităm traducerile de proastă calitate Atunci când Electrolux lansează o nouă generaţie de aspiratoare pe piaţa nord-americană, folosind expresia Nothing sucks like Electrolux!, reacţiile nu întârzie să apară. Şi pe drept cuvânt: e un furc...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here