SHARE

Tu ce visai să devii când vei crește mare? Polițist, pompier sau medic? Cam acestea sunt joburile importante văzute de mințile celor mici. Cu timpul ne-am dezvoltat, am căpătat personalitate și bineînțeles că nici 1% dintre noi n-am urmat cele 3 meserii de mai sus.

Ne-am lipit de alte pasiuni care mai târziu au ajuns să ne clădească viitorul. Dar oare toți au reușit să-și clădească un viitor dintr-o muncă făcută cu pasiune, suflet și mult talent?

Ei bine, din păcate nu. Pe parcursul dezvoltării unii s-au pierdut, s-au detașat de ei înșiși și au ajuns la 18 ani fără să fie capabili să răspundă la întrebarea „Ce îți place să faci?”… Evident, la 18 ani nu ești atât de matur în gândire cum ai crede, chiar dacă ești major.

Ești un copil mai mare și cam atât. Cum vei știi ce să alegi dacă nu știi să-ți identifici pasiunile? Ei bine, aici intervin cei de la www.univstud.ro care te pot ajuta să alegi o facultate care să te pasioneze, nu una pe care să o faci pentru diplomă.

Avem o problemă foarte mare în acest sector al tinerilor pentru că marea lor majoritate ori nu știu ce vor să facă mai departe după terminarea liceului, ori sunt forțați de niște părinți ciudați să urmeze ce cred ei că va fi bine pentru copil. Fie că alegi tu greșit facultatea, fie că o aleg alții, rezultatul este același: abandon sau diplomă atârnată în cui fără să profesezi o zi măcar.

Se întâmplă pentru că nu ai cum să te bucuri de niște lucruri care nu-ți plac. Oamenii pot fi fericiți numai dacă fac lucruri ce le aduc satisfacții și o facultate de economie făcută cu forța nu te va face fericit atât timp cât ție îți place chimia.

Cei de la www.univstud.ro te pot ajuta să-și găsești drumul în cazul în care nu știi ce-ți place, nu știi ce-ți dorești. Te pot ajuta să identifici pasiunile și de asemenea, vor veni cu soluții pentru facultățile disponibile care să corespundă cu personalitatea ta și cu ceea ce-ți place să faci.

Cu siguranță mulți sunteți în situația asta destul de dificilă și sunt sigur că acest mic ajutor o să conteze foarte mult. Nu punem la socoteală pe cei care acceptă să facă facultatea impusă de părinți. Din punctul meu de vedere ei sunt un caz pierdut.

Dacă nu știi ce carieră să urmezi deși ai ajuns la 18 ani, poți apela pentru lămuriri la cei de la www.univstud.ro. Din punctul meu de vedere sunt cam singurii capabili să te ajute și cu o listă de facultăți la care îți poți depune dosarul, atât din țară cât și din străinătate.

Articole Recomandate

Vrei să pleci din țară? Iată cum poți face să iei și mobila cu tine De vreo 10 ani a existat și există în continuare un adevărat exod al românilor către Vest, către străinătate. Traiul tot mai greu din România determină mulți români să-și calce pe suflet și să porneas...
Mituri despre ceaiurile pentru detoxifiere Ceaiurile pentru detoxifiere sunt populare de ceva vreme. Existenta lor nu este noua, actiunea lor nu este singulara, deci cu alte cuvinte nu te ajuta numai din aceasta privinta si acest lucru nu este...
De unde poți cumpăra cuverturi de pat ieftine și de calitate? Am fost ieri pe la magazinele de bricolaj din oraș să mă uit pe la cuverturi de pat. Am fost oarecum dezamăgit să văd niște cârpe scumpe, care nu aveau cum să se potrivească la culoare cu nuanța camer...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here