Bineînțeles că în București toată lumea repară calculatoare. Problema este că nu toată lumea le repară și bine. Fel de fel de meșteri angajați de service-urile prea pline de clienți au ajuns să facă o muncă pentru care nu sunt foarte pregătiți. Știți și voi cum e la noi la români, ne băgăm să facem orice dacă iasă banul, nu contează că ne pricepem sau nu. Mai prindem câte ceva pe parcurs dar din păcate nu este suficient pentru a defini un adevărat profesionist.

Ce înseamnă un service profesionist?

Un service profesionist după părerea mea este acel service în care oamenii sunt școliți, au calificare pentru a repara anumite obiecte ca de exemplu laptopuri. Sunt oameni care au terminat facultatea de electronică și sunt capabili să identifice un defect logic și cu știință, nu pe bâjbâite și pe încercări cum se întâmplă de cele mai multe ori la noi. Cei care fac experimente din cauza faptului că nu cunosc meserie nu sunt altceva de cât niște măscărici. Unde lucrează asemenea oameni nu e service.

Un service profesionist este acela în care lași laptopul la reparat și ți se spune din start cât costă, nu e pe „lăsați aici și vă sunăm noi”. Nu, acolo unde lucrează oameni competenți nu există alt mod de lucru în afară de identificarea pe loc a problemei. Cei care vă cer să lăsați obiectele la reparat fără să vă spună exact care este defectul sunt iarăși niște măscărici pe care trebuie să-i cam evitați. Nu contează că sunt ieftini, contează că vor face o muncă de mântuială.

Care sunt centrele service profesionale din București în care poți repara un laptop?

Ei bine, cunosc un singur service laptop București căruia să i se poată atribui acest titlu, de service profesional. Din păcate toate celelalte cu care am avut de-a face au fost o dezamăgire totală. Să nu mai zic de cele din Severin, orașul natal. Și acum mai am un monitor la un service local și nu e gata, deși a trecut un an de când l-am dus. Numai la noi vezi așa ceva, să stai cu echipamentele prin service ani de zile din cauza faptului că oamenii sunt tare neserioși.

Tot ce am dus la cei de la salut-it.ro s-a rezolvat destul de rapid și fără bătăi de cap. Din acest motiv îi consider cea mai profesionistă echipă de reparații electronice pe care o cunosc. Păcat că nu au ceva sucursală și la Severin, ar fi avut coadă non stop la cât de neserioși sunt cei care se ocupă aici cu asemenea treburi. Poate că în viitor o să își extindă afacerea și la nivel național și astfel vor avea șansa și provincialii să repare ieftin și rapid tot ce ține de electronice și IT.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.