SHARE

Facebook este rețeaua de socializare cea mai importantă în acest moment. A sărit de mult de 1 miliard de utilizatori, ceea ce înseamnă că pe planeta asta există un cont de Facebook la fiecare 7 persoane. Evident, proporția este foarte mare în zona civilizată și foarte mică în zonele sărace în care nu există nici măcar curent electric, ce să mai zicem de internet?

Cred că putem fi cu toții de acord asupra faptului că Facebook a schimbat cu totul modul de viață a celor care folosesc așa ceva. Ne-am obișnuit să acționăm social din spatele unui monitor în loc să ieșim din casă. Ne-am obișnuit să creăm personaje în loc să ieșim la înaintare cu propria persoană. Facebook asta înseamnă de fapt, este un paravan din societate pentru societate.

Facebook ne schimbă viețile într-un mod obscur și total aiurea chiar dacă mulți dintre noi nu putem observa acest aspect. Pe lângă faptul că ne ține departe de socializarea reală, ne face să ne ocupăm timpul cu subiecte de bârfă, cu urmăritul altor persoane. Noi în loc să discutăm idei, începem din ce în ce mai mult să discutăm persoane din cauza Facebook, e o rețea care într-acolo duce.

Evident, în țările cu populație mai înapoiată precum România Facebook are un impact mult mai negativ, chiar cocălăresc aș putea spune. Oamenii încep să devină narcisiști și plini de ei, plini de îngâmfare, creând din popularitatea online un adevărat motiv de a trăi. Într-o lume atât de deschisă din punct de vedere al posibilităților de socializare, suntem atât de închiși în noi și de limitați. Facebook are și avantaje, dar din păcate în România sensul acestei rețele a fost alterat în totalitate.

 

Articole Recomandate

Interviu cu Donald Trump (1980) Interviul de mai jos este luat în anul 1980, pe când actualul Președinte al Statelor Unite avea doar 33 de ani. Pentru  cei care au o părere proastă despre el, să vadă și acest clip. S-ar putea să își...
Cum se reciclează dozele din aluminiu Știați că un balot de 1 tonă de doze din aluminiu conține până la 65.000 de doze? Ei bine, aceasta este doar una dintre informațiile interesante legate de reciclarea dozelor. Acești baloți sunt puș...
Unii chiar câștigă pe la sloturi Prin străinătate, cei care joacă la „păcănele” chiar joacă și chiar câștigă. Nu ca la noi, unde se bagă screen record pe cont demo și proștii se uită cum câștigă X și Y zeci de mii de lei în doar câte...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.