SHARE

Facebook este rețeaua de socializare cea mai importantă în acest moment. A sărit de mult de 1 miliard de utilizatori, ceea ce înseamnă că pe planeta asta există un cont de Facebook la fiecare 7 persoane. Evident, proporția este foarte mare în zona civilizată și foarte mică în zonele sărace în care nu există nici măcar curent electric, ce să mai zicem de internet?

Cred că putem fi cu toții de acord asupra faptului că Facebook a schimbat cu totul modul de viață a celor care folosesc așa ceva. Ne-am obișnuit să acționăm social din spatele unui monitor în loc să ieșim din casă. Ne-am obișnuit să creăm personaje în loc să ieșim la înaintare cu propria persoană. Facebook asta înseamnă de fapt, este un paravan din societate pentru societate.

Facebook ne schimbă viețile într-un mod obscur și total aiurea chiar dacă mulți dintre noi nu putem observa acest aspect. Pe lângă faptul că ne ține departe de socializarea reală, ne face să ne ocupăm timpul cu subiecte de bârfă, cu urmăritul altor persoane. Noi în loc să discutăm idei, începem din ce în ce mai mult să discutăm persoane din cauza Facebook, e o rețea care într-acolo duce.

Evident, în țările cu populație mai înapoiată precum România Facebook are un impact mult mai negativ, chiar cocălăresc aș putea spune. Oamenii încep să devină narcisiști și plini de ei, plini de îngâmfare, creând din popularitatea online un adevărat motiv de a trăi. Într-o lume atât de deschisă din punct de vedere al posibilităților de socializare, suntem atât de închiși în noi și de limitați. Facebook are și avantaje, dar din păcate în România sensul acestei rețele a fost alterat în totalitate.

 

Articole Recomandate

Despre Sir Nicholas Winton Sir Nicholas Winton a organizat o operațiune de salvare în masă (Czech Kindertransport) pentru 669 de copii evrei și ceho-slovaci destinați lagărelor naziste înainte de cel de-Al Doilea Război Mondial...
Puddles Pity Party a vrut să părăsească scena la AGT Despre Puddles Pity Party am mai discutat noi în trecut și am ajuns la concluzia că este un personaj fantastic. Mie unul îmi place la nebunie și sincer să fiu, nu aș putea niciodată să spun lucruri re...
TRAGEDIE! SE INTERZIC MANELELE Unul dintre cele mai interesante materiale de pe canalul lui Răzvan Anghelescu, Vax Populi. Uite că eu nu mi-am pus niciodată întrebarea asta, ce s-ar întâmpla dacă s-ar interzice manelele. Omul s-a d...

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here