În ultima vreme, a fost o problemă cu aceste mult trâmbițate studiouri de video chat. Modul în care acestea funcționau nu era în toate cazurile cel legal și multe se vor închide într-un viitor apropiat dacă nu reușesc să intre în legalitate. În București, povestea nu-i mai roză. Dacă vrei să lucrezi la un studio legal din București ai două variante:

  • Să începi să faci săpături pe internet să afli care sunt variantele legale
  • Să mergi pe recomandarea noastră pentru un studio legal din București

Dacă alegi prima variantă, cea cu propria investigație, o să ai ceva de furcă. E nevoie de timp și bineînțeles un nivel de inteligență superior. Nu e lucru simplu să faci o investigație mai ales că unele studiouri fantomă se chinuie și ele la rândul lor să creeze aparențele legalității. Nu știu în ce măsură vei reuși să faci lumină în acest caz, poate doar dacă ești ceva rudă cu Sherlock Holmes.

Dacă mergi pe recomandarea noastră, vei ajunge la un studio de videochat numit livestudio.ro și este unul dintre cele mai puternice din această industrie românească a videochatului, industrie care părea să aibă o adevărată explozie în ultima vreme. Bineînțeles, nu a pus nimeni în discuție legalitatea până nu demult. Nu e așa simplu să deschizi videochat.

Studiourile de video chat ilegale nu sunt corecte cu angajații

De asemenea, dacă vei opta să alegi un studio de videochat legal, o să ai parte de toate beneficiile care îți sunt promise la angajare. E lucru știut faptul că cei care vor să ocolească legea nu se sfiesc să ocolească și plățile către angajați. E destul de ciudat că trebuie să te gândești la toate aceste aspecte în ziua de azi, dar asta este situația, aceasta este România anului 2016 unde există mulți escroci.

Nu știu ce să mai cred, poate doar faptul că în ziua de azi nu poți să mai ai încredere în nimeni, că trăim într-o junglă în care nimeni nu se teme de nimic. Cred că nici măcar junglă nu pot să o numesc pentru că în junglă există acel rege al animalelor care face legea. La noi, legea o face oricine. Sper să se reglementeze cât mai rapid chestia asta ce ține de legalitate în domeniul videohcatului până nu se alege praful de ea. E o industrie în continuă expansiune și ar fi păcat să dispară.

Încă o dată, repet. Dacă dorești să lucrezi la videochat, caută un studio care să fie în primul rând lega, în al doilea rând serios ți în al treilea rând să aibă mult avantaje pentru tine pentru că mulți uită că angajații sunt cei care aduc banii în firmă și cam uită că au și datorii către aceștia pe care trebuie să le ducă la bun sfârșit. Eh, cam așa e cu patronii în România, din păcate dar sperăm, sperăm în continuare că o să avem parte de o lume mai bună anii ce vor veni.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.