De  multe ori cand ai nevoie de ceva cazare in Bucuresti, te duci frumos la un hotel unde dai o gramada de bani pe niste servicii de toata jena. Haideti sa nu o mai dam dupa visin si sa spunem lucrurilor pe nume. In Romania, nu exista o industrie hoteliera sanatoasa, serioasa, intotdeauna vei avea de-a face cu oameni neseriosi care vor dori sa iti ia cat mai multi bani pe niste servicii care nu corespund…

Am discutat mai de mult despre preturile imobiliarelor in capitala si am ajuns la concluzia ca sunt destul de umflate artificial. Adica nu exista motiv sa ceri 35.000 de euro pentru o garsoniera de 30 – 40 mp care nu se afla nici in centrul orasului. Eu inteleg ca este capitala Romaniei, insa nu… Cu 30.000 de euro cred ca reusesc sa cumpar ceva in strainatate, departe de oameni neseriosi. Ar fi ideal daca am cumpara asa.

Bineinteles, ca acest pret umflat al imobiliarelor din Bucuresti atrage dupa sine si niste preturi uriase la cazare la hoteluri. Totul este scump cand discutam despre Bucuresti si nu exista o explicatie logica pentru care se intampla asta. Adica as intelege sa mi se ceara 50 de euro pentru o noapte de cazare in cazul in care as fi convins de faptul ca orasul colcaie de turisti care cauta disperati cazare…

Atunci cand cererea este mare, este normal ca si pretul sa fie mare, insa in Bucuresti hotelurile sunt goale. Poate chiar faptul ca preturile sunt mari obliga pe cei care au nevoie de cazare in capitala sa gaseasca solutii alternative si credeti-ma ca acestea exista. De exemplu, o alternativa pentru cazare in Bucuresti reprezinta apartamentele inchiriate in regim hotelier.

Si ca sa va dau un exemplu, daca te duci la hotel, cred ca or sa iti ceara sigur peste 45 – 50 de euro pentru o noapte de cazare, ca asa e la Monaco, pardon, Bucuresti… Ei bine, cei care aleg sa inchirieze o garsoniera in regim hotelier, vor plati undeva la 30 si un pic de euro pe noapte, in functie si de perioada bineinteles. Cu cat sunteti hotarati sa stati mai mult cu atat veti plati mai putin pentru o noapte.

Daca stau sa ma gandesc mai bine, cred ca aceasta solutie este de departe cea mai buna pentru ca ai la dispozitie si bucatarie si baie la discretie. Poti sa iti gatesti tu ce vrei, nu o sa vezi niciodata intr-un hotel un aragaz aruncat in mijlocul camerei pe care sa iti poti frige 1 kg de mici… Nu, din pacate hotelurile inca nu ofera aceste avantaje si cred ca este motivul principal pentru care cred ca ar trebui sa incercati.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.