Se spune ca muzica buna nu moare niciodata. Nu am fost niciodata un mare fan al trupei Refflex, sincer sa fiu nu stiu de cat o singura piesa de la ei, aceasta numita Viteza Luminii. Cu toate acestea, nu pot sa trec cu vederea faptul ca au reusit sa scoata una intre cele mai bune piese romanesti pe care le-am auzit vreodata. Ce face aceasta piesa una dintre preferatele mele? Pai in primul rand are un beat bun, in al doilea rand se simt anii 2000 in ea, chiar si un pic de ani 90 daca stai putin sa analizezi. In al treilea rand imi plac versurile care desi sunt scurte si la obiect, nimic fancy, se potrivesc destul de bine pe piesa.

Refflex – Viteza Luminii pentru ca vine din perioada in care muzica era dansabila. Puteai sa dansezi si sa te distrezi de nota 10+ pe acest tip de piese daca faceai un chef acasa. Ca sa mai dau exemple de piese de genul: Funky DJ’s – Doar tu si eu despre care vom discuta cu alta ocazie, Activ – Doar cu tine, si asa mai departe, cred ca ati inteles ideea… Daca stai sa asculti aceste piese parca nu iti vine sa crezi ca se facea muzica atat de buna in Romania in urma cu 15 ani… Pur si simplu nu iti vine sa crezi, atat de mult s-a degradat industria muzicala in acest interval.

In fine, dereglata sau nu, industria muzicala e asemenea societatii. Asa ca va las pur si simplu sa va bucurati de o piesa care are o sa va trezeasca o nostalgie ciudata, a unor vremuri de mult apuse si care din pacate nu cred ca se vor intoarce prea curand.

 

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.