Misoginismul este o prostie, stim cu totii. Barbatii misogini nu ar merita niciodata sa aiba alaturi o femeie gata sa se sacrifice pentru ei. De ce? Pai pentru ca un om care din start se considera superior doar pentru ca are ceva ce-atarna intre picioare nu merita iubire. Din punctul meu de vedere, misoginismul este o prejudecata aparuta in Romania inca dinainte de 89, cand femeia era cea supusa si batuta de 3 ori pe zi, nu avea serviciu, atributiile ei fiind plafonate la a calca, a spala si a creste copii.

Dar, timpurile au evoluat si misoginismul… nu, n-a disparut. In clipul ce urmeaza o sa vedeti o idee pur misogina, un monolog din “Decalogul dupa Hess” interpretat de un actor celebru. Nu cred ca poate cineva sa ia in serios asa ceva, insa sincer sa fiu trebuie sa recunosc faptul ca textul este destul de bun. Apoi, interpretarea este de nota 10+. Bineinteles ca o gramada de prosti au luat clipul in serios si au inceput sa se certe ca tipul e sau nu misogin. E o prostie, e un simplu text scris in urma cu mult timp.

Decalogul dupa Hess este genul de text care te face sa te gandesti putin la cum ar fi lumea inconjuratoare daca oamenii chiar ar gandi in acest mod in realitate. Bine, exista si in realitate asemenea specimene, insa sunt destul de putine la numar. Nu prea ies in evidenta pentru ca nu se exteriorizeaza online. Stiu si ei ca daca ar face asa ceva ar fi aspru sanctionati de o societate care s-a saturat pana peste cap de prejudecati si misoginism si asemenea aiureli. Va las sa urmariti clipul sa imi spuneti daca va place.

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.