SHARE

Intai de toate, haideti sa definim putin “partenerul serios”. Partenerul serios reprezinta acea persoana juridica ce este in stare sa iti furnizeze exact ceea ce ti-a promis printr-un contract, o intelegere. In Romania, acesti parteneri seriosi sunt destul de putini la numar si pe cale de disparitie. Cred ca ursul Panda sta mult mai bine ca si stadiu de extintie fata de partenerul serios roman.

Este imperios necesar sa pornesti la drum alaturi de oameni seriosi, de incredere pentru ca de ei va depinde viitorul firmei tale. Daca te apuci si de productie, atunci e obligatoriu sa iti gasesti niste parteneri seriosi, incepand de la cei care te aprovizioneaza si terminand cu banalele etichete autocolante ce vor imbraca produsele iesite de pe banda.

Cat de importanti sunt partenerii seriosi la inceput de drum?

Sa ne gandim putin la situatia in care nu ai parteneri seriosi, iar tu produci ceva. Ce produci? Orice, cuie, chibrite, ace brice si carice, orice… Ce se intampla daca partenerul tau “de incredere” iti trimite niste etichete autocolante gresit imprimate, ori de proasta calitate a printului, ori insuficient adezive? Cum va fi vazut produsul tau de lanturile de magazine, de clienti?

Traim intr-o lume a frumosului si din pacate suntem nevoiti sa raspundem pe masura cerintei pietei cu un ambalaj care sa iasa in evidenta. Desi in tara asta se vinde ambalajul mai bine de cat calitatea in sine, trebuie sa te ridici la acest nivel si sa oferi si tu un ambalaj de calitate in cazul in care vrei sa ramai pe piata. Partenerul tau serios in materie de etichete autocolante trebuie sa se numeasca Impact Vision.

stickere-si-etichete-autocolante

Sa lasam acest partener deocamdata si sa ne gandim la altul. Sa zicem ca produci cuie si ti se trimite un material de proasta calitate. Cuiele pe care le produci tu se indoaie mult mai usor de cat ar trebui. Intrebarea mea este cum va reusi brandul tau, vestit in a produce cuie, sa spele rusinea cuielor de proasta calitate? Cine va mai avea apoi incredere in brandul tau daca faci asemenea gafe?

Ei bine, lucrurile sunt destul de complicate atunci cand discutam despre partenerul de afaceri pentru ca poate fi motivul pentru care brandul tau, fabrica ta sa da faliment. E de ajuns sa iti faci un renume in sfera proastei calitati si s-a zis cu tine pentru totdeauna. Partenerul de incredere trebuie sa fie capabil sa iti ofere calitate indiferent de nisa pe care te aprovizioneaza: materie prima, etichete autoadezive, etc.

E lesne de inteles ca e mai simplu sa pacalesti si sa furi la calitate, insa intr-o lume si intr-o tara normala, lucrurile nu functioneaza in acest mod. Desi in Romania inca mai merge ieftineaua, pe viitor o sa dispara complet acest concept si o sa ajungem sa avem si noi o economie de piata orientata catre calitate cum au cei din Vest. Odata ajunsi in acel punct, partenerii de incredere vor fi un strict necesar si piata se va cerne destul de mult.

Articole Recomandate

Care sunt cele mai puternice zodii? Cele 12 zodii ale horoscopului se disting prin diferite particularități, prin dorințe și aptitudini caracteristice fiecărui individ în funcție de data nașterii. Citind zodiacul în fiecare zi, putem de...
Strategiile pentru social media – ce dezavantaje prezinta lipsa acestora in cadr... Pentru recunoasterea afacerii tale pe piata, strategiile de Social Media Marketing sunt extrem de importante. Atat neimplementate, cat si aplicate gresit, iti pot aduce dezavantaje atunci cand vine vo...
Cumpărare vs. închiriere – ce tendinţe definesc trendurile actuale pe piaţa imob... Într-o simplă comparaţie între închiriere şi cumpărare se pare că în rândul românilor predomină simţul proprietăţii, întrucât pe piaţă 90% dintre aceştia sunt proprietari. Cu toate acestea, nici închi...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here