SHARE

Intai de toate, haideti sa definim putin “partenerul serios”. Partenerul serios reprezinta acea persoana juridica ce este in stare sa iti furnizeze exact ceea ce ti-a promis printr-un contract, o intelegere. In Romania, acesti parteneri seriosi sunt destul de putini la numar si pe cale de disparitie. Cred ca ursul Panda sta mult mai bine ca si stadiu de extintie fata de partenerul serios roman.

Este imperios necesar sa pornesti la drum alaturi de oameni seriosi, de incredere pentru ca de ei va depinde viitorul firmei tale. Daca te apuci si de productie, atunci e obligatoriu sa iti gasesti niste parteneri seriosi, incepand de la cei care te aprovizioneaza si terminand cu banalele etichete autocolante ce vor imbraca produsele iesite de pe banda.

Cat de importanti sunt partenerii seriosi la inceput de drum?

Sa ne gandim putin la situatia in care nu ai parteneri seriosi, iar tu produci ceva. Ce produci? Orice, cuie, chibrite, ace brice si carice, orice… Ce se intampla daca partenerul tau “de incredere” iti trimite niste etichete autocolante gresit imprimate, ori de proasta calitate a printului, ori insuficient adezive? Cum va fi vazut produsul tau de lanturile de magazine, de clienti?

Traim intr-o lume a frumosului si din pacate suntem nevoiti sa raspundem pe masura cerintei pietei cu un ambalaj care sa iasa in evidenta. Desi in tara asta se vinde ambalajul mai bine de cat calitatea in sine, trebuie sa te ridici la acest nivel si sa oferi si tu un ambalaj de calitate in cazul in care vrei sa ramai pe piata. Partenerul tau serios in materie de etichete autocolante trebuie sa se numeasca Impact Vision.

stickere-si-etichete-autocolante

Sa lasam acest partener deocamdata si sa ne gandim la altul. Sa zicem ca produci cuie si ti se trimite un material de proasta calitate. Cuiele pe care le produci tu se indoaie mult mai usor de cat ar trebui. Intrebarea mea este cum va reusi brandul tau, vestit in a produce cuie, sa spele rusinea cuielor de proasta calitate? Cine va mai avea apoi incredere in brandul tau daca faci asemenea gafe?

Ei bine, lucrurile sunt destul de complicate atunci cand discutam despre partenerul de afaceri pentru ca poate fi motivul pentru care brandul tau, fabrica ta sa da faliment. E de ajuns sa iti faci un renume in sfera proastei calitati si s-a zis cu tine pentru totdeauna. Partenerul de incredere trebuie sa fie capabil sa iti ofere calitate indiferent de nisa pe care te aprovizioneaza: materie prima, etichete autoadezive, etc.

E lesne de inteles ca e mai simplu sa pacalesti si sa furi la calitate, insa intr-o lume si intr-o tara normala, lucrurile nu functioneaza in acest mod. Desi in Romania inca mai merge ieftineaua, pe viitor o sa dispara complet acest concept si o sa ajungem sa avem si noi o economie de piata orientata catre calitate cum au cei din Vest. Odata ajunsi in acel punct, partenerii de incredere vor fi un strict necesar si piata se va cerne destul de mult.

Articole Recomandate

Revelion în Tenerife? Deși mulți dintre voi v-ați făcut deja planurile pentru Revelion, sunt sigur că există și întârziați, care ori nu au reușit să se decidă, ori nu au dispus de bani, ori au avut parte de niște schimbări...
Cele mai bune tensiometre de pe piață Din păcate, suntem pe primul loc în Europa în ceea ce privește bolile cardiovasculare, inclusiv hipertensiune arterială. Totul are legătură cu calitatea scăzută a nivelului de trai, lipsa banilor, lip...
Vrei să cumperi o casă în Iași? Iată cum poți face rost de cele mai bune oferte... A devenit un calvar să mai cauți case de vânzare pe net, indiferent de oraș. Site-urile de anunțuri generale sunt pline de oferte care mai de care mai false, menite să te redirecționeze către un imobi...
Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here