Industria hoteliera de la noi a fost incet incet acaparata de anumite case ce au fost transformate incet dar sigur in pensiuni. Vad ca e o moda la noi sa construim pagode cu 20 de camere desi familiile noastre numara maxim 3 membri, in ideea ca “poate facem pensiune vreodata”… Spiritul de antreprenor de carton al romanului il face sa gandeasca de multe ori stramb. Problema este ca multi dintre acesti antreprenori crescuti pe la tara si coborati de pe vaca in centrul orasului chiar se apuca si fac pensiuni in acele blocuri. Am vazut in Severin cel putin 5-6 pensiuni bagate printre blocuri si ma intreg ce rost au? Cine le poate gasi acolo in cazul in care sunt cetateni din alta localitate ce doresc cazare? Bine, se spala bani acolo, asta-i clar, insa zic ca si idee, cum romanul intreprinzator nevoie mare se apuca de turism.

Din moment ce toata lumea poate sa se apuce de turism, aceeasi oameni care construiesc pensiuni doar de dragul de a le construi ii intalnim si in zone de interes turistic sporit, precum Gura Humorului. Lucrurile se complica daca aceasta mentalitate reuseste sa acceada in zonele intens vizitate pentru ca acesti oameni lacomi pusi pe capatuiala nu vor reusi niciodata sa ofere calitate, cazare serioasa in adevarat sens al cuvantului. Pai cate concedii distruse de niste terchea berchea ce pun anunturi mincinoase pe internet nu am vazut noi distruse? Foarte multi isi imagineaza ca daca X poate, poate si el dar uita ca X are experienta de partea lui sau calificarea. E un trend in Romania sa ne apucam de anumite afaceri chiar daca nu am lucrat niciodata in acest domeniu.

Aici gasesti cazare in zona Bucovinei de calitate, la oameni cu pensiune serioasa, cu experienta in domeniu… Ca tot venise vorba despre zona Bucovinei mai devreme unde turismul este un factor destul de important. Daca te duci acolo cazeaza-te intotdeauna la oameni care au grija de turisti de o viata intreaga, oameni care si-au dedicat existenta acestui lucru, nu pe la oameni care printre altele vor sa profite de potentialul zonei desi n-au lucrat niciodata in domeniul hotelier. Trebuie intotdeauna sa cautam cea mai buna calitate si sunt de parere ca cei capabili sa o ofere sunt cei cu experienta in domeniu.

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.