Ca sa ne intelegem, o sa specific clar ce inseamna euro dance si italo dance. Euro dance este considerata muzica nebuna a anilor 90, disco. Muzica italo dance a aparut in anii 80, din ea a evoluat in mare pare euro dance. Italo dance este o muzica eurodisco ce a reusit sa ramana o emblema a muzicii internationale.

Daca muzica euro dance a murit, nu se mai produce in ziua de azi, nu acelasi lucru am putea spune despre muzica italo dance. In clipul de mai jos avem demonstratia clara a acestui fapt. Exista oameni care si in 2014-2015 produc muzica italo dance. De ce? Ei bine, pentru ca e foarte catchy pentru cei care adora sa danseze ceva mai serios, nu acea streche zapacita specifica genurilor muzicale ale anilor 2015 – dubstep, electroshit, etc.

In mixul de mai jos avem urmatoarele piese:

Romantic – Italo Disco

Retronic Voice – Dancing in My Dreams (RO ST Remix Version)

Night Fox – Endless Night (Italo-Euro Disco)

JohnyM5 – The Night (For You And Me)

The Crosslines – My Secret Love

Fresh Fox – Cool as Ice

Thomas Bainas – Blue Eyes (Italo Disco 2013)

Taja Lasch – Dann Kamst Du (Asia Disco Mix)

Muzica italodisco ma linisteste si ma face in acelasi timp putin nostalgic, e o nostalgie interesanta a unor vremuri pe care nu le-am trait. Sunt nascut in 1988 si nu aveam cum sa traiesc muzica anilor 80 la acea varsta. Doar daca ascultam acorduri in primii 2-3 ani de viata si mi-au ramas intiparite in moleculele ADN. Mi se pare o muzica atat de speciala, incat nu o pot da pe absolut nimic. Modern Talking, CC Catch si multi alti artisti de renume, Bad Boys Blue, eurodisco, italodisco, muzica de calitate. Cam asta e. ma bucur sa vad ca se mai fabrica asemenea muzica in prezent si o ascult cu mare drag.

 

 

Mă numesc Alex Ciocan și scriu pe bloguri de ani de zile. Dețin bloguri pe aproape toate nișele dar cele tech mă pasionează cel mai mult. Puteți citi mai multe lucruri personale pe blogul meu alexciocan.ro sau amiralul.info.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.